Βούτσης: Υποκριτική η στάση του ΔΝΤ - Είμαστε επί ξυρού ακμής στις διαπραγματεύσεις - iefimerida.gr

Βούτσης: Υποκριτική η στάση του ΔΝΤ - Είμαστε επί ξυρού ακμής στις διαπραγματεύσεις

 Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποκριτική χαρακτήρισε τη στάση του ΔΝΤ με αφορμή την την αποχώρηση των κλιμακίων του από το Brussels Group ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Είπαν πως δεν είναι πολιτικός οργανισμός, αλλά η δήλωση που έγινε ήταν απολύτως πολιτική και μάλιστα στη βάση λαθεμένων στοιχείων για να δημιουργηθεί η εντύπωση των Ελλήνων που καλοπερνάνε σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων» αιτιολόγησε την κρίση του ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, προειδοποίησε ότι «βρισκόμαστε επί ξυρού ακμής» και πως αυξάνεται η επικινδυνότητα.

«Όταν τίθενται συνεχώς καινούργια ζητήματα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στις συζητήσεις ή όταν δεν απαντιούνται κάποια πολύ βασικά θέματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά η επικινδυνότητα αυξάνεται, ενώ έχουν βρεθεί συμπτώσεις και συγκλίσεις σε αρκετά άλλα ζητήματα» τόνισε. Ο Ν. Βούτσης πρόσθεσε πως «οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα παρακολουθείται από μια τέτοια δεσμευτική συζήτηση -έστω στο πρώτο στάδιο- δεν έχει νόημα, είναι στον αέρα».

Παραδέχθηκε τέλος, ότι «κάποιες δυνάμεις και απόψεις μέσα στην Ευρώπη γενικότερα έχουν plan B, το οποίο το χαρακτήρισε ως «σχέδιο time out, να γίνει για τη χώρα μας, ώστε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα, είτε προς μεγάλες χώρες, Ιταλία, Γαλλία, να δεχθούν δεσμεύσεις στους προϋπολογισμούς τους είτε στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να δεχθεί μια αυταρχική μετεξέλιξη της».

Εξέφρασε δε την ελπίδα «αυτό το σχέδιο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόστασή της, να μην κυριαρχήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Βούτσης ΔΝΤ υποκρισία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ