Αθώος ο Στρος Καν για τα όργια -Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της μαστροπείας - iefimerida.gr

Αθώος ο Στρος Καν για τα όργια -Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της μαστροπείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθώος κρίθηκε από το Δικαστήριο της Λιλ ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για την κατηγορία της μαστροπείας.

Ο Στρος Καν είχε κατηγορηθεί πως προμήθευε με πόρνες μέλη κομμάτων στη Γαλλία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ. Τελικά το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και τον θεώρησε ως «πελάτη» και όχι ως προαγωγό. Μαζί με τον Στρος Καν, αθωώθηκαν και οι Fabrice Paszkowski και David Roquet.

Ωστόσο, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι λάμβανε μέρος σε «συνεδρίες αναψυχής», καθώς ήθελε να χαλαρώσει και να ξεφύγει από τα άγχη του, όσο «έσωζε τον κόσμο» από τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας του.

Κατά την απολογία του ο Στρος Καν ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως οι νεαρές κοπέλες ήταν ιερόδουλες, αλλά «νέες με ελευθεριακά ήθη».

Από την πλευρά τους, οι ιερόδουλες είχαν καταθέσει ότι δεν απολάμβαναν επ' ουδενί τα «ζωώδη όργια».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος στην κούρσα για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα μετά τις κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση σε μία καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντομινίκ Στρος Καν μαστροπεία αθώος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ