Πλέβνελιεφ (πρόεδρος Βουλγαρίας): Είμαι πεπεισμένος πως θα υπάρξει συμφωνία - iefimerida.gr

Πλέβνελιεφ (πρόεδρος Βουλγαρίας): Είμαι πεπεισμένος πως θα υπάρξει συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη βουλγάρικη οικονομία να έχει άμεση σύνδεση με την ελληνική, η πιθανότητα ενός Grexit ενδιαφέρει άμεσα και τους βόρειους γείτονές μας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, μιλώντας σε Βούλγαρους δημοσιογράφους εμφανίστηκε αισιόδοξος πως, τελικά, θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
«Συζήτησα για το θέμα αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, με όλους τους ευρωπαίους ηγέτες», ανέφερε, ειδικότερα, προσθέτοντας πως «είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες».
Παρά την αισιόδοξη εκτίμηση, ο Βούλγαρος πρόεδρος προειδοποίησε για τις επιπτώσεις στη βουλγαρική οικονομία, σε περίπτωση που η κατάσταση δεν εξελιχθεί θετικά.

«Στην περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης, η Βουλγαρία θα βρεθεί αντιμέτωπη με άμεσες επιπτώσεις, παρότι δεν έχει ενταχθεί στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Πλέβνελιεφ.
Παράλληλα τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκεται σε επιφυλακή, σχολιάζοντας ότι ο ίδιος συνεργάζεται στενά τόσο με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, όσο και με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Πλέβνελιεφ συναντήθηκε και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, και μάλιστα δύο φορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρόσεν Πλεβνέλιεφ grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ