Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε τιμωρεί την αδελφή του: Της αφαιρεί τον τίτλο της δούκισσας - iefimerida.gr

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε τιμωρεί την αδελφή του: Της αφαιρεί τον τίτλο της δούκισσας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βασιλιάς Φελίπε ο 6ος της Ισπανίας αποφάσισε να ανακαλέσει τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του Κριστίνα, η οποία κατηγορείται για φορολογικά εγκλήματα στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της, ανακοίνωσε χθες το παλάτι.

«Η επίσημη εφημερίδα του κράτους θα εκδώσει σήμερα τη βασιλική απόφαση σύμφωνα με την οποία η Αυτού Μεγαλειότης ανακαλεί τη χρήση του τίτλου Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από την Αυτού Μεγαλειότητα, την Ινφάντα Κριστίνα», σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που παλατιού.

Η 49χρονη πριγκίπισσα κατηγορείται επίσημα για φορολογικές παραβάσεις σε σχέση με προσωπικές υποθέσεις του άντρα της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, 47. Η δικαστική διαδικασία δεν έχει λήξει ακόμα. Ο τίτλος της δούκισσας της είχε απονεμηθεί το 1997 από τον πατέρα της Χουάν Κάρλος ενώ ήταν ακόμα βασιλιάς. Η Κριστίνα ντε Μπορμπόν είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου.

Ο Φελίπε, 47, ανέλαβε το θρόνο της Ισπανίας το 2014 μετά την παραίτηση του πατέρα του, ο οποίος αντιμετώπιζε μια σειρά σκανδάλων, αρχής γενομένης από αυτό της κόρης και του γαμπρού του. Ο Φελίπε έχει δεσμευτεί να επαναφέρει το κύρος της ισπανικής μοναρχίας, υποσχόμενος «έντιμη και διαφανή συμπεριφορά».

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε τιμωρεί την αδελφή του: Της αφαιρεί τον τίτλο της δούκισσας | iefimerida.gr 0
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε τιμωρεί την αδελφή του: Της αφαιρεί τον τίτλο της δούκισσας | iefimerida.gr 1
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε τιμωρεί την αδελφή του: Της αφαιρεί τον τίτλο της δούκισσας | iefimerida.gr 2
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε τιμωρεί την αδελφή του: Της αφαιρεί τον τίτλο της δούκισσας | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ