Αιχμές Σγουρού κατά Δούρου για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

«Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου», χαρακτήρισε τη φωτιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συζήτηση για το θέμα.

Επίσης έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού μεταξύ Υπουργείο Περιβάλλοντος και Περιφέρειας, για «υποεκτίμηση του γεγονότος» και καθυστέρηση της κινητοποίησης ενώ απόρησε με το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δαπάνησε 40.000 ευρώ για υδροφόρες για μια φωτιά που είναι γνωστό ότι δεν σβήνει με νερό.

Αναφορικά με το περιστατικό, ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι το ίδιο σκηνικό έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και ότι παρά τις σοβαρές καταγγελίες που είχε κάνει πριν δύο χρόνια, όταν είχε καεί ολοσχερώς άλλο ΚΔΑΥ στην περιοχή της Φυλής, η πολιτεία δεν αντέδρασε με αποφασιστικότητα.

Στην ανακοίνωση του τότε (στις 5 Αυγούστου 2013), επεσήμαινε μεταξύ άλλων πως είτε τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται σε φυσική καταστροφή, είτε σε σκοτεινούς και παράνομους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η διαχείριση των απορριμμάτων κρέμεται από μία κλωστή. Επίσης καλούσε την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πυροπροστασίας καθώς η μαφία των σκουπιδιών με εκτελεστικό βραχίονα τις οργανωμένες συμμορίες αθιγγάνων και αλλοδαπών ζει και βασιλεύει.

Μέτρα καλούσε να ληφθούν και για την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ΚΔΑΥ, που όπως είχε καταγγελθεί συμμετείχαν στην παράνομη εισαγωγή απορριμμάτων από τα νησιά και την Πελοπόννησο στην Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά ασπτροπυργος Γιάννης Σγουρός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ