Βενιζέλος: «Οι πληρωμές του δημοσίου είναι απολύτως διασφαλισμένες» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Οι πληρωμές του δημοσίου είναι απολύτως διασφαλισμένες»

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πληρωμές και η κάλυψη των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου είναι απολύτως διασφαλισμένες τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε το μεσημέρι.Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Προϋπολογισμού επαρκούν έως τα μέσα Νομεβρίου, αλλά έως τότε θα έχει εκταμιευθεί η 6η δόση. Συμπλήρωσε δε ότι η αναβολή της συνεδρίασης του Eurogrour κρίθηκε αναγκαία γιατί να έχουν διευθετηθεί όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν όπως η έκθεση της Τρόικα και η έγκριση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια και των 16 δανειστών μας. Επισήμανε μάλιστα ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς και μόνο η εκταμίευση μιας δόσης αλλά η εξασφάλιση για τα επόμενα 3 ή 4 χρόνια.

Αναφερόμενος στα τρία μηνύματα του Eurogroup, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι χθες αποφασίστηκε πως:

  • Το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο και υπάρχει απεριόριστη ρευστότητα τόσο για τις ευρωπαϊκές όσο και για τις ελληνικές τράπεζες.
  • Η Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος της ευρωζώνης και εντός του ευρώ.
  • Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για χρεοκοπία της χώρας μας και όποιος κάνει τέτοιου είδους κουβέντα ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ή παίζει στο πεδίο που έχουν διαμορφώσει τα σπεκουλαδόρικα και μη ελεγχόμενα τμήματα των αγορών.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τη Φινλανδία, την οποία ενέκρινε το Eurogroup, ο υπουργός υποστήριξε πως θα εκδοθούν ομόλογα 880 εκατομμυρίων ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για να καλυφθούν οι εγγυήσεις που ζητούν οι Φινλανδοί.

Για το εθνικό φορολογικό σύστημα οκ. Βενιζέλος είπε πως λεπτομέρειες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες, αλλά τόνισε πως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο «ήρθε η ώρα να αποφασίσει κάποιος αν είναι με τη φοροδιαφυγή ή θα συστρατευθεί με την κυβέρνηση για να χτυπηθεί το φαινόμενο στη ρίζα του».

Τέλος, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά, τον κατηγόρησε ότι με τη στάση του υπονομεύει τη θέση της χώρας και επιβαρύνει κάθε Ελληνα πολίτη καθώς το μήνυμα που στέλνει σε όλο τον κόσμο είναι αρνητικό και επηρεάζει ακόμη και τα επιτόκια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ