Απάντηση ΚΕΔΕ στον Βούτση: Να πάρει η κυβέρνηση την ευθύνη για τα διαθέσιμα - iefimerida.gr

Απάντηση ΚΕΔΕ στον Βούτση: Να πάρει η κυβέρνηση την ευθύνη για τα διαθέσιμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φουντώνει» για τα καλά η κόντρα κυβέρνησης-δημάρχων και περιφερειαρχών μετά την επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση.

Με αυτήν καλούσε να μεταφέρουν τα ρευστά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως προβλέπει ο νόμος 4323/2015 (σ.σ. της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Απριλίου 2015).

Με ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ αναφέρει "καλεί" την κυβέρνηση να αναλάβει η ίδια την ευθύνη για τα αποτελέσματα μιας τέτοιας απόφασης. Πιο συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ επισημαίνει πως η θέση μης για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει αλλάξει, σε σχέση με την απόφαση που λάβαμε στο Συνέδριο της Χαλκιδικής τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, έχει επιδεινωθεί η ήδη κακή οικονομική κατάσταση όλων των Δήμων, οι οποίοι αν αναγκαστούν να καταθέσουν τα όποια ταμειακά διαθέσιμα έχουν σήμερα, θα αντιμετωπίσουν ακόμη και πρόβλημα λειτουργίας.

Με βάση λοιπόν τα σημερινά δεδομένα, αναφέρουν οι δήμαρχοι πως:

1. "Εμμένουμε στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.

2. Εμμένουμε στην άποψη ότι η Κυβέρνηση έχει τη νομική δυνατότητα να δεσμεύσει τα διαθέσιμά μας, χωρίς να απαιτείται απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων, αναλαμβάνοντας η ίδια εξολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής.

3. Θα τεθεί προς συζήτηση το περιεχόμενο της επιστολής του κου Βούτση στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να αναθεωρηθεί η στάση που θα τηρήσουμε ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στο ζήτημα των ταμειακών μας διαθεσίμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΔΕ βουτσης Επιστολή διαθέσιμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ