«Φτηνά» τη γλίτωσε ο Ριμπολόβλεφ: Θα πληρώσει μόλις μισό δισ. ευρώ αντί για 4 για να πάρει διαζύγιο - iefimerida.gr

«Φτηνά» τη γλίτωσε ο Ριμπολόβλεφ: Θα πληρώσει μόλις μισό δισ. ευρώ αντί για 4 για να πάρει διαζύγιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ζάπλουτος, έχει, μεταξύ άλλων, στην ιδιοκτησία του το νησί Σκορπιός του Ωνάση, την ποδοσφαιρική ομάδα Μονακό, κατείχε το 10% της Τράπεζας Κύπρου αλλά χώρισε.

Η πρωτόδικη απόφαση τον καταδίκαζε στο ακριβότερο διαζύγιο του κόσμου,αφού επεδίκασε να πληρώσει 3,8 δισ.ευρώ στην πρώην σύζυγό του Ελένα. Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Γενεύης ήταν πολύ πιο επιεικές: Επεδίκασε στον δισεκατομμυριούχο, το ποσό των 564 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (534 εκατομμύρια ευρώ) και την υποχρέωση να παραχωρήσει στην Ελένα, δύο ακίνητα στη Γενεύη.

«Φτηνά» τη γλίτωσε ο Ριμπολόβλεφ: Θα πληρώσει μόλις μισό δισ. ευρώ αντί για 4 για να πάρει διαζύγιο | iefimerida.gr 0

Θα εφεσιβάλει την απόφαση η πρώην σύζυγός του

Την πληροφορία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τους δικηγόρους των δύο αντιδίκων. Μπορεί η απόφαση να προσέφερε ικανοποίηση τον Ριμπολόβλεφ, αλλά ο συνήγορος της Έλενας Ριμπολόβλεφ, Μαρκ Μπονάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα εφεσιβάλλει την απόφαση αυτή προσφεύγοντας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, την ανώτατη δικαστική αρχή της Ελβετίας.

«Η κυρία Ριμπολόβλεφ κέρδισε στον πρώτο γύρο, έχασε μερικώς στο δεύτερο γύρο, θα υπάρξει ένας τρίτος γύρος» τόνισε ο ίδιος.

Οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου, που ζει κατά διαστήματα στο Μονακό όπου αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα AS Monaco, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτήν την απόφαση.

Το βασικό σημείο τριβής

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βασικότερο σημείο τριβής μεταξύ των δύο πρώην συζύγων είναι η ημερομηνία βάση της οποίας υπολογίστηκε η αξία ενός τμήματος της περιουσίας. Τίτλοι είχαν διαβιβαστεί σε ένα καταπίστευμα το 2005 και πουλήθηκαν το 2008 πολύ πιο πάνω από την αξία τους.

Η αξία του καταπιστεύματος υπολογίστηκε βάση του 2005 και όχι του 2008, όπως είχε ζητήσει η Ριμπολόβλεφ.

Επιπλέον, το εφετείο αποφάσισε οι δύο πρώην σύζυγοι να αναλάβουν από κοινού την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του, Άννας, ηλικίας 14 ετών. Στην πρωτόδικη απόφαση η Έλενα Ριμπολόβλεφ είχε αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Το ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Κύπρο και παρέμεινε μαζί για 23 χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη εδώ και χρόνια σχετικά με τους όρους του διαζυγίου. Η Ελένα Ριμπολόβλεφ ζητά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τον πρώην του σύζυγο, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ (9 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ