Η κυβέρνηση θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόφαση της ελληνικής Βουλής για να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος φέρνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής κυβέρνησης, δηλώνουν ότι προτίθενται να έρθουν σε συνεννόηση με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να υπάρξει η σχετική απόφαση από την εθνική αντιπροσωπεία.

Ταυτόχρονα προγραμματίζεται ανταλλαγή επισκέψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

«Σε συνεννόηση με την πρόεδρο της Βουλής η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πρωτοβουλία, για να ληφθεί απόφαση στη Βουλή των Ελλήνων, υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η απόφαση αυτή θα έχει ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το αίτημα κατέθεσε η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, η οποία ζήτησε μεταξύ άλλων:

- Να υπάρξει ψήφισμα από την ελληνική Βουλή που να αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος διότι τα Κοινοβούλια είναι βασικοί εκφραστές των διαθέσεων των λαών.

- Η ελληνική Βουλή να βοηθήσει ώστε να ξεκινήσει ξανά η συνεργασία μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, με πρωτοβουλίες σύσφιξης σχέσεων σε επίπεδο Κοινοβουλίων, τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφερειών.

- Να ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες μεταξύ Παλαιστίνης και Ελλάδας, οι οποίες είχαν παγώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκτός από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστίνης, που έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες, θα υπάρξουν επισκέψεις τόσο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Παλαιστίνη, όσο και αμοιβαίες επισκέψεις των πρωθυπουργών των δυο χωρών.

Τέλος, υπήρξε επίσημη πρόσκληση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτούν την Παλαιστίνη ώστε να δουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι δυο λαοί συνδέονται ιστορικά με στενούς φιλικούς δεσμούς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει σταθερά την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

«Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες συμφιλίωσης των λαών της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, ως κοινοβουλευτική ομάδα θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες και υπάρχει η θέληση να ξεκινήσουμε πρωτοβουλίες. Βασική όμως παράμετρος είναι να σχηματιστούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας», είπαν οι βουλευτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ