Αέριο γέλιου - Γελάνε πραγματικά όσοι το παίρνουν; [εικόνες]

Αναπνέεις μια φούσκα και «μεθάς» με πρωτοξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως αέριο του γέλιου. Αυτή η νέα συνήθεια κάνει θραύση στη Μεγάλη Βρετανία και εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Ομως αυτή η διασκέδαση εμπεριέχει και κινδύνους.
Είναι ένας τρόπος διασκέδασης κυρίως σε φοιτητικούς κύκλους. Τα μπαλόνια αντί να διακοσμούν τα πάρτυ, χρησιμεύουν πλέον για να τα αναπνέεις.


Αυτό το αέριο γέλιου δεν είναι κάτι καινούριο. Αν ψάξει κάποιος το βρίσκει στις κάψουλες και στα σιφόν που κάνουν την σαντιγύ. Είναι το ίδιο (περίπου) αέριο που χρησιμοποιείται και στην ιατρική για την αναισθησία.
Ως αέριο γέλιου, το πρωτοξείδιο του αζώτου είναι ένα είδος ναρκωτικού για άτομα που θέλουν να γίνουν πιο χαρούμενοι στις εξόδους και βραδιές τους. Μια ή δυό ανάσες από το αέριο κάνουν κάποιον να ξεσπάει σε γέλια ενώ αισθάνεται και ίλιγγο για κάποια δευτερόλεπτα. Μια μικρή απώλεια αισθήσεων και ένα ανεξέλεγκτο γέλιο, που δεν μοιάζει με τα κανονικά γέλια, συνοδεύουν την δόση.


Οι γιατροί προειδοποιούν ότι το αέριο μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπεις και να οδηγήσει σε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όσους το χρησιμοποιούν συχνά. Δεν είναι όμως κάτι εθιστικό. Σε ορισμένα άτομα παρατηρήθηκε απώλεια μνήμης και λιποθυμίες. Στη Μεγάλη Βρετανία, όπου η χρήση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, σημειώθηκαν 17 θάνατοι ως το 2012, όπως αναφέρει το Drogue Info Service.

Δείτε σε βίντεο νεαρούς στη Γαλλία να εισπνέουν αέριο και να γελάνε (;)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ