Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo - iefimerida.gr

Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επιτυχημένο Toyota Auris υποβλήθηκε σε ένα προγραμματισμένο facelift, που περιλαμβάνει μικρές αισθητικές αλλαγές, κυρίως στη μάσκα και στο πίσω μέρος του. Στο εσωτερικό αυτό που ξεχωρίζει κανείς είναι οι νέες οθόνες, αυτή των 4,2 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και η αφής των 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, με μενού και στα ελληνικά.

Η πιο σημαντική εξέλιξη είναι ο νέος τετρακύλινδρος turbo των 1.200 κυβικών, ο πρώτος της Toyota στη συγκεκριμένη κλάση. Το τεχνολογικά προηγμένο σύνολο (άμεσος ψεκασμός, μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων, λειτουργία τόσο με το συμβατικό κύκλο του Otto όσο και με αυτόν του Atkinson) αποδίδει 116 άλογα και με βάση τις προδιαγραφές του χρειάζεται μόλις 4,7 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 109 γραμμάρια CO2.

Στην πράξη ο καινούργιος 1.2Τ, όπως διαπιστώσαμε οδηγώντας το ανανεωμένο Auris στο Βέλγιο, ξεχωρίζει με τη γραμμική του απόδοση και την άμεση απόκριση του στο γκάζι, ακόμα και από πολύ χαμηλά. Ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα πολιτισμένος, χωρίς κραδασμούς και με χαμηλό επίπεδο θορύβου, ενώ για τις επιδόσεις του σημειώστε 10,1 για το 0-100 και μια τελική 200 χλμ./ ώρα.

Από τους ήδη γνωστούς κινητήρες του μικρο- μεσαίου Toyota o ατμοσφαιρικός 1.3 των 90 ίππων και ο εξίσου ισχυρός 1.4 D-4D αναβαθμίστηκαν, πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6 και έγιναν πιο οικονομικοί (5,5 λίτρα αμόλυβδης και 3,4 λίτρα πετρελαίου για κάθε 100 χιλιόμετρα αντίστοιχα) και πιο καθαροί (CO2: 128 και 89 γραμμάρια, με αποτέλεσμα ο 1.4 D-4D με τα σημερινά δεδομένα να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας).

Στη γκάμα του Auris προστέθηκε και ο diesel 1.6 D-4D (προέλευσης BMW), με 112 άλογα που προς το παρόν τουλάχιστον δεν θα έρθει στην Ελλάδα, ενώ το Auris Hybrid εμφανίζεται ακόμα πιο οικονομικό (3,5 λίτρα αμόλυβδης) και καθαρό (79 γραμμάρια CO2). Το ακόμα πιο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι πλέον οι τιμές του έχουν μειωθεί μια ξεκινούν από τις 20.000 ευρώ, με ένα προωθητικό πρόγραμμα που η Toyota Ελλάς έχει υιοθετήσει αυτό το χρονικό διάστημα.

Με το ίδιο προωθητικό πρόγραμμα και με απόσυρση και με καλό επίπεδο εξοπλισμού Active οι τιμές του Auris 1.2T ξεκινούν από 17.800 ευρώ. Η οικονομικά πιο προσιτή επιλογή είναι αυτή του 1.3 που με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού Live προσδιορίζεται στις 15.200 ευρώ, ενώ για τον 1.4 D-4D με τον ίδιο εξοπλισμό θα πρέπει να διαθέσετε τουλάχιστον 18.300 ευρώ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως από το επίπεδο εξοπλισμού Active και πάνω όλα τα Auris έχουν στάνταρ το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας Toyota Safety Sense, που περιλαμβάνει επιμέρους συστήματα της διατήρησης λωρίδα κυκλοφορίας, της προβολής των σημάτων κυκλοφορίας στο ταμπλό, της αυτόματης επιλογής της μεγάλης σκάλας των προβολέων και αυτό της αποφυγής συγκρούσεων ή του περιορισμού των συνεπειών τους (pre-collision system) που μπορεί και να ακινητοποιήσει μόνο του το αυτοκίνητο.

Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo | iefimerida.gr 0
Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo | iefimerida.gr 1
Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo | iefimerida.gr 2
Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo | iefimerida.gr 3
Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo | iefimerida.gr 4
Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo | iefimerida.gr 5
Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo | iefimerida.gr 6
Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo | iefimerida.gr 7
Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Auris με το νέο 1.200 turbo | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Facelift Toyota Auris
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ