Ελαστικότερους διακανονισμούς για τις ανεξόφλητες οφειλές εξετάζει η ΔΕΗ - iefimerida.gr

Ελαστικότερους διακανονισμούς για τις ανεξόφλητες οφειλές εξετάζει η ΔΕΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερες δόσεις και μείωση της προκαταβολής επί της συνολικής οφειλής που πρέπει να καταβάλει κάποιος για να ενταχθεί στο σύστημα διακανονισμών σχεδιάζει η ΔΕΗ.

Οι παραπάνω αλλαγές αποτελούν μέρος του νέου προγράμματος διακανονισμών που προωθεί η εταιρεία. Σύμφωνα με αυτό, οι δόσεις θα ξεπερνούν το σημερινό όριο των 16 δόσεων για τους κακοπληρωτές, ενώ η προκαταβολή θα μειωθεί αρκετά χαμηλότερα από το 20% της συνολικής οφειλής που απαιτεί το τωρινό πρόγραμμα.

Περισσότερες δόσεις θα έχουν οι συνεπείς πελάτες που εντάσσονται για πρώτη φορά σε διακανονισμό οφειλών προς τη ΔΕΗ, οι καταναλωτές που έχουν κάνει ήδη διακανονισμό και τον τηρούν με συνέπεια και όσοι έχουν αθετήσει να πληρώσουν στην ώρα τους είτε έναν λογαριασμό είτε μια δόση αν ανήκουν ήδη σε ρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους πελάτες της ΔΕΗ που δεν έχουν υπαχθεί στο καθεστώς Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ισχύουν 16 δόσεις. Αντίθετα για όσους έχουν υπαχθεί αυτές αυξάνονται και φτάνουν μέχρι τις 40.

Για τους ευάλωτους πελάτες που είναι συνεπείς, σήμερα η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού.

Για παράδειγμα, ένας συνεπής ευάλωτος καταναλωτής με συνολική οφειλή 2.000 ευρώ και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό 200 ευρώ, μπορεί να αποπληρώσει σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των 50 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανεξόφλητες οφειλές ρεύματος σήμερα στη ΔΕΗ φτάνουν τα 1,9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ διακανονισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ