Bild: Η γερμανική κυβέρνηση λέει «όχι» σε τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Bild: Η γερμανική κυβέρνηση λέει «όχι» σε τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται εναντίον ενός τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της που θα περιλαμβάνει χρήματα και μεταρρυθμίσεις.

Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild με δημοσίευμά της στο φύλλο της Πέμπτης. Αντ' αυτού, θα μπορούσε το τρέχον πρόγραμμα να επεκταθεί και να δοθούν τα 10,9 δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζοντας για τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών και αυτή τη στιγμή βρίσκονται «παρκαρισμένα», ως αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσει η ελληνική πλευρά σε αυτό το διάστημα της επέκτασης.

Βασική και αναγκαία συνθήκη για να συμβεί αυτό, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι να προχωρήσει η Αθήνα σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Όπως αναφέρει μέλος της κυβέρνησης, υπό τον όρο της ανωνυμίας, «δεν θέλουμε να δούμε τους Γερμανούς να ματώσουν ξανά, μόνο και μόνο γιατί αυτοί που είναι υπεύθυνοι στην Αθήνα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Η Bild αναφέρει πως η Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αυξανόμενη αντίθεση στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, ειδικά στο θέμα του τρίτου πακέτου στήριξης. Ειδικότερα, η απροθυμία της Αθήνας να δεχτεί περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις, μετατρέπει τη μερίδα των βουλευτών της Μέρκελ σε απόλυτους αρνητές ενός τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ παράλληλα της ζητούν να κρατήσει σκληρή γραμμή και να μην δώσει την τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος στην Αθήνα.

Αυτό που ζητούν οι δανειστές είναι να προχωρήσει η Ελλάδα στις ιδιωτικοποιήσεις, να περικόψει τις συντάξεις και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Αιτήματα που προσκρούουν στις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης.

Το άρθρο καταλήγει σημειώνοντας πως αν η Ελλάδα δεχθεί το σχέδιο των θεσμών, αυτοί θα ξεκλειδώσουν τα 10,9 δισεκατομμύρια ευρώ του ΤΧΣ. Χρήματα που θα της επιτρέψουν να καλύψουν τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ