Handelsblatt: Στο περιθώριο ο ασυμβίβαστος Σόιμπλε από τη Μέρκελ - Παίρνει πάνω της τη διαπραγμάτευση - iefimerida.gr

Handelsblatt: Στο περιθώριο ο ασυμβίβαστος Σόιμπλε από τη Μέρκελ - Παίρνει πάνω της τη διαπραγμάτευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός διαπραγματεύσεων είναι ο ασυμβίβαστος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την Ανγκελα Μέρκελ να παίρνει στα χέρια της τη διαπραγμάτευση.

Οπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε άρθρο της με τίτλο «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε», ύψιστη προτεραιότητα της καγκελάριου είναι η κρίση στην Ελλάδα.

«Βιάζεται και είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις. Σήμερα θέλει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Ο ασυμβίβαστος υπουργός Οικονομικών της παραμένει εκτός», γράφει η εφημερίδα.

Στο άρθρο επισημαίνεται χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του κ. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ελληνικές αξιώσεις» και που αναφέρεται συχνά χωρίς ενδοιασμούς για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Λέγεται ότι τυχαία έμαθε για την συνάντηση με τους δανειστές στο Βερολίνο, στην οποία δεν είχε κληθεί.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του συγκυβερνώντος κόμματος (SPD) στη Γερμανία, Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος υποστήριξε πως ο κ. Σόιμπλε έχει τεθεί στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων και τον συνέκρινε με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε για τις δηλώσεις του κ. Σνάιντερ απάντησε με δηκτικό ύφος.

«Ακουσα τη συνέντευξη Σνάιντερ την ώρα που έπαιρνα το πρωινό μου. Από τα γέλια μου έφυγε το ψωμάκι που έτρωγα από το στόμα. Είναι φανερό πως κάποιος έχει ανάγκη δημοσιότητας», δήλωσε ο Μάρτιν Γιέγκερ.

«Η Ανγκελα Μέρκελ πιέζει και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, κάνοντας έκκληση ώστε να δοθεί λύση στο ελληνικό δράμα», αναφέρει η Handelsblatt, σημειώνοντας και τις δηλώσεις της καγκελάριου, που έκανε λόγο για συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, όποτε το επιθυμεί.

Handelsblatt: Στο περιθώριο ο ασυμβίβαστος Σόιμπλε από τη Μέρκελ - Παίρνει πάνω της τη διαπραγμάτευση | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ