Το CNN πέρασε μία μέρα με τους Ελληνες λιμενικούς κι έσωσε μαζί τους μετανάστες [βίντεο] - iefimerida.gr

Το CNN πέρασε μία μέρα με τους Ελληνες λιμενικούς κι έσωσε μαζί τους μετανάστες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου CNN Isa Soares πέρασε μία ημέρα με τους άνδρες της Ελληνικής Ακτοφυλακής κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Παρατήρησε από πρώτο χέρι τις προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού Σώματος κατά τις επιχείρησης διάσωσης των μεταναστών που περνούν όπως-όπως στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Στο ρεπορτάζ που αναφέρεται ότι φέτος στην Ευρώπη έφτασαν συνολικά 103.000 μετανάστες που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, η κάμερα του CNN γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της επιχείρησης διάσωσης πέντε ανδρών που φτάνουν μέσα σε μια μικρή πλαστική φουσκωτή βάρκα κάνοντας κουπί.

Η δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου επισημαίνει στους συμπατριώτες ότι η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία είναι μόλις 6 χιλιόμετρα, κάτι που την καθιστά στην τέλεια διαδρομή.

Επίσης, η Soares δεν παραλείπει να πει ότι αυτό που παρατήρησε είναι πως πλέον φτάνουν στη χώρα περισσότεροι Σύροι παρά ποτέ. Κάποτε προτιμούσαν να πάνε κατευθείαν στην Ιταλία, αλλά τώρα η Ελλάδα είναι προτιμότερη ως ένας προορισμός στον οποίο θα φτάσουν συντομότερα. Από τους μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα περίπου το 75% είναι Σύροι, αλλά υπάρχουν και πολλοί από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η κακοκαιρία που επικρατούσε την ημέρα του ρεπορτάζ, δεν στάθηκε ικανή για να αποτρέψει τους μετανάστες από το ταξίδι προς την Ευρώπη. Μάλσιτα, ενημερώνει το αμερικανικό κοινό πως με τέτοιες μικρές φουσκωτές βάρκες έχουν πέσει στα κύματα της Μεσογείου και με χειρότερο καιρό.

Οι Ελληνες λιμενικοί «δουλεύουν ακούραστα» για να μην χαθεί καμία ψυχή στα νερά του Αιγαίου, αναφέρει η ρεπόρτερ του CNN και τονίζει πως «όπως μπορείτε να δείτε είναι πολύ δύσκολο να τους ανεβάσουν με ασφάλεια στο σκάφος» του ΛΣ, όμως οι άνδρες της Ελληνικής Ακτοφυλακής έχουν ένα φοβερό ρεκόρ αριθμού διασώσεων και είναι κάτι «για το οποίο υπερηφανεύονται».

«Αυτό που βλέπετε είναι η κορυφή του παγόβουνου» λέει η Soares, δείχνοντας τον μικρό αριθμό μεταναστών που διέσωσε το Λιμενικό Σώμα μπροστά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ