«Καθημερινή»: Οταν ο ελέφαντας Βενιζέλος ισοπέδωσε τον φουκαρά, κοκοράκι Βαρουφάκη - iefimerida.gr

«Καθημερινή»: Οταν ο ελέφαντας Βενιζέλος ισοπέδωσε τον φουκαρά, κοκοράκι Βαρουφάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα τερατώδες αμερικανικό τζιπ Humvee περνάει πάνω από έναν φουκαρά. Ενας ελέφαντας πατάει ένα κοκοράκι και δεν αφήνει τίποτα. Ετσι περιγράφει ο «Φαληρεύς» την επίθεση Βενιζέλου στον Βαρουφάκη.

Πρόκειται για τις τελευταίες φράσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων) με στόχο τον υπουργό Οικονομικών που καθόταν δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο Στέφανος Κασιμάτης περιγράφει σήμερα το περιστατικό, μεταφέροντας και πληροφορίες για την αντίδραση του πρωθυπουργού -και όχι μόνο. Ακολουθεί απόσπασμα του κειμένου:

«Το θέαμα σου προκαλούσε ένα ρίγος συγκίνησης –όπως όταν βλέπεις ένα ωραίο ματς και λες "τώρα θα μπει γκολ" και μπαίνει–, ενώ συγχρόνως ήταν και αποτρόπαιο. Ηταν σαν να βλέπεις ένα από αυτά τα τερατώδη αμερικανικά τζιπ, τα Humvee, να περνάει πάνω από έναν φουκαρά, έπειτα ο οδηγός του να σταματά, να βάζει την όπισθεν και να τον ξαναπερνάει άλλη μία με την όπισθεν...
Ο περί ου ο λόγος φουκαράς ήταν ο Βαρουφάκης και αναφέρομαι, βέβαια, στην κορυφαία φάση της συζήτησης στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος κυριολεκτικά ταπείνωσε τον επηρμένο νάρκισσο του υπουργείου Οικονομικών, τη στιγμή που ο τελευταίος επεχείρησε να τον διακόψει. Ο Βαρουφάκης, συνηθισμένος να τη βγάζει καθαρή με την ειρωνεία που σκορπάει δεξιά και αριστερά, πετάχτηκε σαν το ηλίθιο κοκοράκι. Και τι έκανε τότε ο ελέφαντας στο κοκοράκι; Το ελάχιστο που μπορούσε: το πάτησε και δεν έμεινε τίποτε.


Το αληθινό ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι όσο διαρκούσε ο εξευτελισμός του Βαρουφάκη, ο πρωθυπουργός, δίπλα του, ούτε καν σήκωσε το κεφάλι του από τα χαρτιά στο έδρανό του – λες και δεν ήθελε να διακόψει τη δουλειά που έκανε με τόση μαεστρία εκείνη τη στιγμή ο Βενιζέλος. Ούτε κανείς άλλος όμως από τα υπουργικά έδρανα τον υπερασπίστηκε, ούτε και από τα βουλευτικά. (Και το δράμα είναι ότι δεν ήταν εκεί ούτε η Δανάη, να μπει με τη δύναμη του έρωτα ανάμεσα στον σύζυγό της και στο αποφώλιον τέρας που τον ποδοπατούσε, για να τον σώσει...) Ακούω, μάλιστα, από φίλους που ήσαν μέσα στην αίθουσα εκείνη την ώρα ότι αρκετοί, αν όχι πολλοί, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το ευχαριστήθηκαν κιόλας.

Και δεν αμφιβάλλω, διότι ο Βαρουφάκης λατρεύει να ξεχωρίζει με τρόπο που τον κάνει αντιπαθητικό στους άλλους – οι συμμαθητές του στου Μωραΐτη το ήξεραν από τότε και το έγραψαν στο βιβλίο της αποφοίτησης. Οτι ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανυπεράσπιστο τον Βαρουφάκη, ενώ θα μπορούσε να ξεσήκωνε έναν ωραίο κοινοβουλευτικό ορυμαγδό και να σκεπάσει τον εξευτελισμό του, ταιριάζει με τις πληροφορίες που θέλουν ισχυρά πρόσωπα στο στενό περιβάλλον του Αλ. Τσίπρα (ακόμη και στο συγγενικό...) να είναι σε ανοικτό πόλεμο εναντίον του Βαρουφάκη, στον οποίο καταλογίζουν ως και ότι κάνει μετρήσεις της δημοτικότητάς του, με σκοπό να φτιάξει δικό του κόμμα. Φαίνεται, όμως, ότι ο πρωθυπουργός (που όσο αναμετριέται με τις προκλήσεις, τόσο πιο λίγος αποδεικνύεται...) φοβάται περισσότερο τη ζημία που θα υποστεί ο ίδιος, αν ο Βαρουφάκης ανοίξει το στόμα του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ