O Sotheby's δημοπράτησε έξι πήλινα ειδώλια διαφημίζοντας πως είναι από την Αμφίπολη [εικόνα] - iefimerida.gr

O Sotheby's δημοπράτησε έξι πήλινα ειδώλια διαφημίζοντας πως είναι από την Αμφίπολη [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέροχες τερακότες του 2ου αιώνα π.Χ που απεικονίζουν τον νεαρό θεό Αττι που αυτοενουχίστηκε πούλησε σε δημοπρασία ο οίκος Sotheby's ισχυριζόμενος πως προέρχονται από την Αμφίπολη.

H Αμφίπολη, το μεγάλο αρχαιολογικό θρίλερ και δημοφιλές ανάγνωσμα όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και του διεθνούς κοινού, συγκινεί και είναι λογικό να χρησιμοποιείται ως δέλεαρ και στις δημοπρασίες του εξωτερικού. Ετσι εξηγείται πως ο κορυφαίος οίκος Sotheby's δημοπράτησε έξι πήλινα ειδώλια λέγοντας πως προέρχονται από την Αμφίπολη, γεγονός που αμφισβητεί το υπουργείο Πολιτισμού.

O Sotheby's δημοπράτησε έξι πήλινα ειδώλια διαφημίζοντας πως είναι από την Αμφίπολη [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Συγκεκριμένα, τα έξι πήλινα ειδώλιο του νεαρού θεού Αττιδος που αυτοευνουχίστηκε για να γλυτώσει την παρανοϊκή ζήλια της θεάς Κυβέλης πουλήθηκαν έναντι 8.750 ευρώ, τιμής χαμηλής αν σκεφθεί κανείς πως η τιμή εκτίμησης ξεκινούσε από τις 7.000 και έφτανε λίγο πάνω από τις 10.000 ευρώ. Από το υπουργείο πάντως σημειώνουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν πως τα ειδώλια προέρχονται από την Αμφίπολη.

O Sotheby's δημοπράτησε έξι πήλινα ειδώλια διαφημίζοντας πως είναι από την Αμφίπολη [εικόνα] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Aμφίπολη ειδώλια δημοπρασία sotheby's
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ