Guardian: Ολοι οι «ηθοποιοί» του ελληνικού δράματος επί σκηνής -Τι κάνουν και ποιον υποδύονται - iefimerida.gr

Guardian: Ολοι οι «ηθοποιοί» του ελληνικού δράματος επί σκηνής -Τι κάνουν και ποιον υποδύονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ήταν θεατρικό έργο δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από ένα δράμα επικών διαστάσεων. Μια οικογενειακή saga από αυτές που ξεκινούν από το βάθος της ιστορίας και έχουν απρόβλεπτο τέλος. Εδώ και πέντε μήνες παίζεται το κύριο μέρος του έργου της Ελλάδας.

Ο Guardian επέλεξε να ξεφύγει από την πεπατημένη της καθημερινής τριβής με τις ειδήσεις και να μοιράσει τους ρόλους, ως άλλος σκηνοθέτης, στους βασικούς «ηθοποιούς» που εμφανίζονται στο έργο. Κάποιοι είναι πρωταγωνιστές, κάποιοι έχουν δεύτερους ρόλους και κάποιοι είναι κομπάρσοι. Όλοι τους, όμως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιδρούν καταλυτικά στην εξέλιξη της δράσης. Αυτοί είναι οι εξής:

Αλέξης Τσίπρας: Ο Έλληνας ηγέτης

Αν και έχει πάρει πίσω όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Οι φίλοι τους τον χαρακτηρίζουν χαρισματικό, οραματιστή και ενδιαφέροντα. Παίζει το ρόλο του καλού μπάτσου, τη στιγμή που ο Βαρουφάκης είναι το κακό παιδί. Οι αρνητές του λένε πως είναι δημαγωγός και εξυφαίνει σκοτεινά πλάνα. Ωστόσο, κατάφερε να έρθει κοντά με την Μέρκελ.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Ο Έλληνας επαναστάτης

Ένας ρωσόφιλος, αντικαπιταλιστής πολιτικός με εμπρηστική ρητορική και ο οποίος θεωρείται ο σημαντικότερος εχθρός του Τσίπρας στο εσωτερικό. Αν και έχει χαλαρώσει τη θέση του ως προς την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, παραμένει βασικός πολέμιος των δανειστών. Ενδέχεται αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, να αντιταχθεί σε αυτήν και να προκαλέσει μια ανταρσία.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο Έλληνας υπουργός

Υπουργός με ροκ στυλ – είναι το δημόσιο πρόσωπο της κυβέρνησης. Ένας ακαδημαϊκός που έγινε πολιτικός και είναι σαφώς το πιο προβεβλημένο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σχέσεις τους με τους άλλους υπουργούς της Ευρωζώνης έχει περάσει από πολλά στάδια, καθώς ο Κευνσιανός οικονομολόγος τάσσεται εναντίον της λιτότητας.

Μανώλης Γλέζος – Η ελληνική συνείδηση

Αφού πέρασε μεγάλο διάστημα δίπλα στον Τσίπρα για να τον νουθετεί καθώς έμπαινε στην κεντρική σκηνή, τώρα από την Ευρωβουλή, ο σεβάσμιος Γλέζος, ασκεί κριτική στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση θα έρθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές της.

Γιάννης Δραγασάκης – Το δεξί χέρι

Ο άνθρωπος που προσπαθεί από το παρασκήνιο να ενώσει διαφορετικές απόψεις, να προχωρήσει σε συμβιβασμούς. Ένας ήρεμος και μετριοπαθής πολιτικός.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο διαπραγματευτής

Είναι το καλύτερο αντίδοτο για τον Βαρουφάκη. Το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει ρόλο στη διαπραγμάτευση. Παρόλα αυτά ούτε κι αυτός επιθυμεί μια υπαναχώρηση σε αυτά που ζητούν οι δανειστές

Πάνος Καμμένος: Ο κυβερνητικός εταίρος

Λαϊκιστής, με έντονα αρνητικά αισθήματα για τους Γερμανούς, τους δανειστές της Ελλάδας που τους θεωρεί αποικιοκράτες και τους μετανάστες.

Οι άλλοι ρόλοι

Οι άλλοι ρόλοι που δίνει ο Guardian είναι οι εξής:

Ακρόπολη: Το σύμβολο

Ο ελληνικός λαός: Οι άνθρωποι που θέλουν να μείνουν στο ευρώ

ΔΝΤ: Αρκετά στελέχη του υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, αλλά δεν συμφωνούν με την τακτική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις

Άνγκελα Μέρκελ: Ψάχνει λύση παρά την αντίθεση του συνεργάτη της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Μπαράκ Ομπάμα: Έχει αλλάξει θέσεις το τελευταίο διάστημα. Από τη στήριξη στην Ελλάδα, στο τελευταίο μήνυμα προς τον Τσίπρα.

Γερούν Ντάισελμπλουμ: Έκανε το λάθος να έρθει στην Αθήνα και να συναντηθεί με τον Βαρουφάκη.

Έντα Κένι: Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός που φοβάται την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο αρχιτέκτονας του ευρώ και ο σκληρός της υπόθεσης που έχει κατηγορηθεί πολλάκις από τους Έλληνες.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Έχει περιφερειακό ρόλο. Αν ήταν σε ποδοσφαιρική ομάδα, ο ρόλος του θα ήταν να μαρκάρει τον Τσίπρα.

Κριστίν Λαγκάρντ: Ο αφεντικό του ΔΝΤ που το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει πολλές απόψεις.

Μάριο Ντράγκι: Ο άνθρωπος που δίνει χρήματα στις ελληνικές τράπεζες.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Το φόβητρο ότι αν τα πράγματα πάνε άσχημα, η Ελλάδα θα τον πλησιάσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ