Τρολάρουν την Ελλάδα στο Twitter -Υπουργοί της ΕΕ και διεθνή ΜΜΕ - iefimerida.gr

Τρολάρουν την Ελλάδα στο Twitter -Υπουργοί της ΕΕ και διεθνή ΜΜΕ

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγριο «τρολάρισμα» της ελληνικής κυβέρνησης κάνουν πλέον δημοσίως αξιωματούχοι της ευρωζώνης, διεθνή ΜΜΕ και κυβερνητικοί παράγοντες της Ε.Ε. αυξάνοντας κατακόρυφα την πίεση προς την Αθήνα.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι «εμπόλεμο». Πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί, αναφέρουν ότι σύμφωνα με ανώνυμο ευρωπαίο αξιωματούχο, «είναι ήδη πολύ αργά για να απελευθερωθεί οποιοδήποτε ποσό από το τρέχον πακέτο στήριξης μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Ταυτόχρονα, ο βέλγος υπουργός Οικονομικών Johan Van Overtveldt ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα άκρως ειρωνικό σχόλιο:

«Η τελευταία θέση της ελληνικής κυβέρνησης: Είναι ο δανειζόμενος ο οποίος θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να αποφασίσει για τους όρους δανεισμού του. Ενας γενναίος, νέος κόσμος;!»

Τρολάρουν την Ελλάδα στο Twitter -Υπουργοί της ΕΕ και διεθνή ΜΜΕ | iefimerida.gr 0

Το σχόλιο αναπαρήχθη κάνοντας ορισμένους χρήστες να μιλούν για «χαστούκι» του βέλγου ΥΠΟΙΚ στην Ελλάδα και ότι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, τρολάρουν πλέον δημοσίως την χώρα μας.

Το πρακτορείο Bloomberg έχει ανεβάσει ένα επίσης εξαιρετικά επικριτικό δημοσίευμα κατά της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο «Η Ελλάδα προσποιείται ότι διαπραγματεύεται».

Τρολάρουν την Ελλάδα στο Twitter -Υπουργοί της ΕΕ και διεθνή ΜΜΕ | iefimerida.gr 1

Είχε προηγηθεί ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο στους Financial Times, όπου ο Φραντσέσκο Τζιαβάτσι, καθηγητής Οικονομικών στο Bocconi University, στο Μιλάνο, γράφει ότι οι Ελληνες διάλεξαν τη φτώχεια και η Ευρώπη θα πρέπει να τους... αφήσει στη μοίρα τους.

Μάλιστα προτείνει «αφού η χώρα δεν θέλει να εκσυγχρονιστεί» όπως υποστηρίζει, ότι «η ΕΕ πρέπει να το αποδεχθεί, να ξεχάσει τα 400 δισ. που της έχει δανείσει και να μην δώσει περαιτέρω βοήθεια, χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bloomberg τρολάρουν αξιωματούχοι Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ