ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «σφάζονται» για τα μάτια του... Λουράντου [βίντεο] - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «σφάζονται» για τα μάτια του... Λουράντου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο Κωνσταντίνος Λουράντος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής και δήλωνε «συμμέτοχος».

Παραδοσιακός υποστηρικτής της συντηρητικής παράταξης, ο κ. Λουράντος είχε σοκάρει τότε τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ -και όχι μόνον- με την παρουσία του σε εκδήλωση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συμμετοχή σε αυτού του είδους το πρόγραμμα με ενδιαφέρει και με τιμά» είχε δηλώσει τότε ο κ. Λουράντος στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου της Ρένας Δούρου, προτάσσοντας πάνω από οποιοδήποτε κόμμα την υγεία του κόσμου, η οποία πλήττεται ως προς την ποιότητα των παροχών και ως προς την τσέπη του ελληνικού λαού.

Δείτε το βίντεο:

Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, το κλίμα έχει αναστραφεί: Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Λουράντος ξορκίζουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα, ειδικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει στους δανειστές την πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ. Και ανακοίνωσαν απεργία για αύριο Τετάρτη, 10 Ιουνίου.

Ο Λουράντος επέστρεψε στα γραφεία της Συγγρού

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με επικεφαλής τον κ. Λουράντο, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Κώστα Καραγκούνη, και τον βουλευτή και πρώην υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «σφάζονται» για τα μάτια του... Λουράντου [βίντεο] | iefimerida.gr 0


Ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι έγινε ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα προβλήματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων είναι οι πληρωμές των φαρμακείων και «η διοχέτευση των φαρμάκων που δεν αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ σε άλλα κανάλια διανομής». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, βρέθηκε κοινή συνισταμένη σχετικά με τις πληρωμές των φαρμακείων τα οποία, όπως τόνισε, δεν μπορούν να αντέξουν καμία περαιτέρω επιβάρυνση από τις καθυστερήσεις αλλά και από τη διοχέτευση φαρμάκων που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ σε σούπερ μάρκετ και άλλα κανάλια διανομής.
«Είναι πολύ περίεργη η στάση της κυβέρνησης, η οποία με δική της πρωτοβουλία και με δική της ενέργεια κατέθεσε ως πρόταση κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αφού η όλη ιστορία ξεκινάει και τελειώνει σε μία χαριστική πράξη που έκανε η κυβέρνηση προς τη βιομηχανία, διοχετεύοντας ουσιαστικά ένα τεράστιο ποσό των φαρμάκων που έπρεπε να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ στις τσέπες των καταναλωτών» πρόσθεσε ο κ. Λουράντος. Επίσης, σημείωσε ότι παράλληλα η κυβέρνηση, αφήνοντας ελεύθερη την τιμή, την αυξάνει πέντε και έξι φορές επιβαρύνοντας τον ελληνικό λαό.

Αδωνις προς Λουράντο: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον κ. Λουράντο ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης, με ένα τουίτ:

Άδωνις Γεωργιάδης ‏@AdonisGeorgiadi
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (κάλπη στην προκειμένη περίπτωση) θα το καταλάβει και ο λαός όπως οι Φαρμακοποιοί

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ