Η Βαλαβάνη υπόσχεται ξανά έκπτωση φόρου στους συνεπείς φορολογούμενους - iefimerida.gr

Η Βαλαβάνη υπόσχεται ξανά έκπτωση φόρου στους συνεπείς φορολογούμενους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση στη φορολογία δωρεών καθώς και μεγαλύτερη έκπτωση φόρου στους συνεπείς φορολογούμενους που θα καταβάλουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος προανήγγειλε με δηλώσεις της στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που θα ορίζει ότι δεν θα υπόκεινται σε φόρο δωρεάς τα βοηθήματα που χορηγήθηκαν στις οικογένειας των θυμάτων του Norman Atlantic. Σύμφωνα με την ίδια είναι ιδιαίτερα υψηλό και όπως χαρακτηριστικά είπε « εντελώς ανάλγητο» να επιβάλλεται φόρος 40% στις δωρεές μεταξύ φορολογούμενων που δεν έχουν συγγενική σχέση αλλά φόρος 10% στις δωρεές από τους γονείς προς στα ανήλικα τέκνα. Και μάλιστα από τη στιγμή που τα χρήματα αυτά έχουν ήδη φορολογηθεί ως εισόδημα.

Σε ερώτηση του Βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη προανήγγειλε αύξηση τη έκπτωσης φόρου 2% για τους συνεπείς φορολογούμενους με το νομοσχέδιο που θα έλθει στη βουλή το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Μόνο 130 μεγαλοοφειλέτες έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση

Τη λήψη μέτρων και για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών τους σε έως 100 δόσεις τις επόμενες 17-18 μέρες που έχουν περιθώριο μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχαρη.

Μέχρι σήμερα είπε η υπουργός μόνο 130 μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση που σημαίνει ότι το 99,9% δεν το έχει κάνει αφού συνολικά ανέρχονται σε 6.500. Αν δεν υπαχθούν στη ρύθμιση είπε η υπουργός θα έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες.

Επίσης, η κ. Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι έως τώρα στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών έχουν υπαχθεί 650.000 οφειλέτες. Η ίδια εκτίμησε ότι έως το τέλος του 2015 τα έσοδα από τις ρυθμίσεις θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ