Μεταγγίζοντας την τέχνη του Δημήτρη Παπαϊωάννου ανά τον κόσμο: Μπακού και από εκεί Πειραιάς, Παρίσι, Μιλάνο, Σάο Πάολο, Σαντιάγκο, Στοκχόλμη... - iefimerida.gr

Μεταγγίζοντας την τέχνη του Δημήτρη Παπαϊωάννου ανά τον κόσμο: Μπακού και από εκεί Πειραιάς, Παρίσι, Μιλάνο, Σάο Πάολο, Σαντιάγκο, Στοκχόλμη...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θραύσματα εικόνων από την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων που θα γίνουν στο Μπακού, κυκλοφορούν ήδη, φανερώνοντας πως ο Δημήτρης Παπαϊώαννου έχει δημιουργήσει ξανά ένα μεγάλο, ένα διεθνές θέαμα, με στοιχεία υπερπαραγωγής αλλά και ξεκάθαρη σύνδεση με το ανθρώπινο μέτρο, το ίχνος του ανθρώπου στην ιστορία.

Στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης για την οποία ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η ομάδα του (μεταξύ τους πάρα πολλοί Ελληνες) δούλευε επί σχεδόν ένα χρόνο στο Μπακού. Το βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες δίνει ένα πρώτο δείγμα από τα παρασκήνια της προετοιμασίας.

Ομως αμέσως μετά ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ξετυλίγει τον χάρτη και τον διαβάζει, τον διασχίζει με το έργο του Still Life που είδαμε τον Μάιο του 2014 στην Αθήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τώρα η παράσταση θα ταξιδέψει, με αφετηρία το μεγαλύτερο, ιστορικότερο λιμάνι της χώρας: Τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο, τον Σεπτέμβριο. Θα ακολουθήσει ταξίδι σε Μπορντό, Παρίσι, Μιλάνο, Στοκχόλμη, Σαντιάγκο, Σάο Πάολο, Αμβέρσα με έναν ενδιάμεσο σταθμό-επιστροφή στον Πειραιά.

STILL LIFE (2014) / 2015-2016 performances / trailer from Dimitris Papaioannou on Vimeo.

Ταυτόχρονα όμως ετοιμάζεται μια ειδική εκδοχή της Πρώτης Υλης (που πρωτοείδαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών), για το ιστορικό Teatro Olimpico στη Βιτσέντζα της Ιταλίας, στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του 68ου Ciclo di Spettacoli Classici.

Μεταγγίζοντας την τέχνη του Δημήτρη Παπαϊωάννου ανά τον κόσμο: Μπακού και από εκεί Πειραιάς, Παρίσι, Μιλάνο, Σάο Πάολο, Σαντιάγκο, Στοκχόλμη... | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ