Ρόιτερς:«Η Ελλάδα οδεύει προς πτώχευση, πιθανά τον Νοέμβριο» - iefimerida.gr

Ρόιτερς:«Η Ελλάδα οδεύει προς πτώχευση, πιθανά τον Νοέμβριο»

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν βόμβα έσκασε το δημοσίευμα του Πρακτορείου Reuters- την ίδια ώρα που γίνεται η συνεδρίαση του Eurogroup- σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα πτωχεύσει τον Νόεμβρη. «Νομίζω ότι είναι πιθανό να συμβεί από όταν τεθεί σε ισχύ ο νέος EFSF και αλλάξει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, δηλαδή από Νοέμβριο» δήλωσε στο πρακτορείο ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου ερευνών Bruegel Γκούντραμ Γουλφ.

Και συνεχίζει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα: «Για δύο χρόνια η ευρωζώνη προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους ξοδεύοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και ώρες συζητήσεων τα οποία όμως δεν είχαν καμία επιτυχία. Οι επόμενες εβδομάδες πιθανά θα αποδειχθούν καθοριστικές». Το πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι αν παραδεχόταν η ελληνική κυβέρνηση το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός δημοσιονομικών στόχων, τότε αυτομάτως θα είχε προκαλέσει τη διακοπή της δανειοδότησης από τους δανειστές της. Όμως η Γαλλία και η Γερμανία, οι κάτοχοι του μεγαλύτερου μέρους του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, δεν είναι ακόμα έτοιμοι για την πτώχευση που θα προκαλούσε αναμφίβολα η διακοπή της χρηματοδότησης.Η κατάσταση όμως πρόκειται να αλλάξει άρδην εφόσον η ελληνική κυβέρνηση λάβει την επόμενη-έβδομη- δόση του δανείου, αναφέρει το Reuters.

Μέχρι τότε οι χώρες του ευρώ μάλλον θα έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερα κεφάλαια από το EFSF, κάτι που θα εξασφαλίσει επαρκώς τις τράπεζες Γαλλίας και Γερμανίας. Αυτό πιθανόν να αποφασιστεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο eurogroup στις Κάνες της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ