Le Figaro: Η Ελλάδα εξοργίζει τους δανειστές - iefimerida.gr

Le Figaro: Η Ελλάδα εξοργίζει τους δανειστές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα συνεχίζει να εξοργίζει τους δανειστές» υποστηρίζει ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» στο Βερολίνο, Νικολά Μπαρότ.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος επισημαίνει ότι «η ελληνική περίπτωση επισκίασε τις συζητήσεις» των ηγετών των 7 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη στη Βαυαρία, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των G7 και πρόσθεσε ότι «κανένας συμβιβασμός δεν διαφαίνεται με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Ο Μπαρότ σχολιάζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ήθελε να είχε κλείσει το κεφάλαιο Ελλάδα πριν από την Κυριακή, ημέρα έναρξης της Συνόδου, και για αυτό τον λόγο ενέτεινε τις προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες, αλλά το ελληνικό ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Σε αυτό το σημείο, ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας στο Βερολίνο επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση και στα εξής δύο πρόσωπα: τον πωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οπως αναφέρει, «πριν από την έναρξη της συνόδου, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τη δραματοποίηση».

Η τακτική αυτή περικλείεται στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή στη Βουλή, αλλά και στη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ο πρωθυπουργός επέκρινε τις προτάσεις των πιστωτών ως ανέφικτες και παράλογες, ενώ ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι πρόκειται για μια επιθετική κίνηση με στόχο να τρομοκρατήσει την κυβέρνηση, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι η αυτή η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να τρομοκρατηθεί.

Κατά τον δημοσιογράφο της «Le Figaro», «αυτή η τακτική είναι απίθανο να εκφοβίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες που συμμετέχουν στους G7», εννοώντας την Ανγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ματέο Ρέντσι, αλλά και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και όχι τον Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς η Βρετανία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι για τον Μπαρότ η αλλαγή στάσης του Γιούνκερ, όταν μπροστά στους δημοσιογράφους δήλωσε ενοχλημένος πως δεν έλαβε ποτέ εναλλακτικές προτάσεις από την Αθηνα και πως αν και το Grexit δεν είναι επιλογή, ωστόσο ο ίδιος δεν μπορεί σαν άλλος ταχυδακτυλουργός να βγάλει έναν λαγό από το καπέλο του για να το αποτρέψει. Σε ηπιότερο τόνο, αλλά στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ο οποίος σχολίασε πως «ένα Grexit θα ήταν αποτυχία, αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει πράξη τις μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, ο Γάλλος δημοσιογράφος τονίζει ότι όπως και να 'χει, «οι μέρες είναι μετρημένες» για την Ελλάδα.

Le Figaro: Η Ελλάδα εξοργίζει τους δανειστές | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ