Νοβότνι (ΕΚΤ): Η αβεβαιότητα με την Ελλάδα δεν επηρεάζει την Ευρώπη - iefimerida.gr

Νοβότνι (ΕΚΤ): Η αβεβαιότητα με την Ελλάδα δεν επηρεάζει την Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αβεβαιότητα από την κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα διασπαρεί σε άλλες χώρες εκτίμησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι.

Ο Αυστριακός τραπεζίτης υποστήριξε, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, ότι δεν θα έχει σχεδόν καμία επίπτωση στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορθά οι αγορές αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση, σημείωσε ο κ. Νοβότνι.
Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς τις προοπτικές της οικονομίας στην Ευρώπη σημειώνοντας πως ο αποπληθωρισμός πρέπει να αποτελεί παρελθόν.

«Η απειλή του αποπληθωρισμού έφτασε στο τέλος της», δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, με τους αναλυτές πάντως να σχολιάζουν ότι η πορεία του ευρώ δεν δείχνει να συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση.

Ο Nowotny δήλωσε ότι ήδη έχουν γίνει ορατές οι επιδράσεις του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Επίσης χαρακτήρισε «success story» την άνοδο των αποδόσεων στα 10ετή ομόλογα.
Για το 2015 οι εκτιμήσεις παραμένουν αμετάβλητες, με την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο +0,7%, το 2016 στο +1,9% και το 2017 στο +1,8%.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ αποπληθωρισμός Έβαλντ Νοβότνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ