JP Morgan: Αυξάνεται ο κίνδυνος για έλεγχο κεφαλαίων στην Ελλάδα - iefimerida.gr

JP Morgan: Αυξάνεται ο κίνδυνος για έλεγχο κεφαλαίων στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Ελλάδα κέρδισε λίγο χρόνο με το να ομαδοποιήσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ, μπαίνει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων, ενώ ο κίνδυνος του ελέγχου κεφαλαίων μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Αυτή είναι η τελευταία εκτίμηση της επενδυτικής JP Morgan στην οποία αναφέρει πως η Ελλάδα κατόρθωσε να εξαγοράσει λίγο χρόνο για να συμφωνήσει με τους δανειστές της.

Όπως επισημαίνουν, πλέον όλα δείχνουν πως η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα είναι τα τέλη Ιουνίου, γιατί τότε η Ελλάδα δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη μόνο με την υποχρέωση πληρωμής των 1.530 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, αλλά και με την εκπνοή της τετράμηνης παράτασης του προγράμματος.

Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί πως η Ελλάδα έχει πλέον περισσότερο χρόνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο ενός νέου, τρίτου προγράμματος, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει κάποιας μορφής αναδιάρθρωση χρέους.

Το βασικό σενάριο της JP Morgan προβλέπει πως η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της εντός των ερχόμενων τριών εβδομάδων, προτού απαιτηθεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, όπως η επιβολή capital controls.

Ωστόσο, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προειδοποιεί πως η πιθανότητα επιβολής capital controls ολοένα και αυξάνεται.
«Το μέτρο των capital controls συνιστά έναν μηχανισμό που ωθεί την Ελλάδα πιο κοντά στη συμφωνία με τους δανειστές, παρά στην έξοδο από το ευρώ», σχολιάζουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Για να υπάρξει όμως συμφωνία υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ JP Morgan ΔΝΤ έλεγχος κεφαλαίων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ