Σύνοδος G7: Διπλή πίεση στην Ελλάδα από Ανγκελα Μέρκελ και Μπαράκ Ομπάμα - iefimerida.gr

Σύνοδος G7: Διπλή πίεση στην Ελλάδα από Ανγκελα Μέρκελ και Μπαράκ Ομπάμα

Φωτογραφία: German Federal Government / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς την Αθήνα έστειλαν από τη σύνοδο των G7 η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί - από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες. Και σε αυτό δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον προορισμό», δήλωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όμως ήρθε το μήνυμα για συνέχεια των μεταρρυθμίσεων, με τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώνει τι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές. Από την πλευρά του ο Μπάρακ Ομπάμα τόνισε την ανάγκη να κάνει η Ελλάδα μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ