Banksy vs King Robbo: O πόλεμος των γκραφιτάδων - iefimerida.gr

Banksy vs King Robbo: O πόλεμος των γκραφιτάδων

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η κόντρα ανάμεσα στον διάσημο Βρετανό γκραφιτά Banksy που με τα στένσιλ του κατάφερε να αποκτήσει παγκόσμια φήμη, και έναν συμπατριώτη του τον King Robbo έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Τώρα ο King Robbo επέστρεψε και έσβησε το γνωστό στένσιλ του Banksy με το παιδί με την σακούλα στο Μπρίστολ.
Το Μπρίστολ θεωρείται και η πατρίδα του Banksy και για αυτό αυτή η κίνηση του King Robbo να διαγράψει έργο του Banksy στην «έδρα» του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και θεωρείται μεγάλη πρόκληση στον άτυπο πόλεμό τους.
Εικάζεται πως όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια με ένα γκράφιτι κάτω από την γέφυρα στο κανάλι Regend στο Λονδίνο όπου ο Banksy ζωγράφισε ένα έργο του πάνω από ένα γκράφιτι του King Robbo, ο οποίος θεωρείται ο πρωτεργάτης και ιδρυτής της σκηνής του γκραφίτι στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με την Guardian η κόντρα των δύο αντρών ή των πιθανών τους οπαδών είχε ηρεμήσει τον τελευταίο καιρό, μέχρι που ξαφνικά κάποιος το περασμένο Σαββατοκύριακο έβαλε το tag Team Robbo (προφανώς για να κάνει συνειρμό με τον King Robbo) και έσβησε το έργο του Banksy στο Μπρίστολ.
Οι αρχές δεν έχουν ακόμα πει αν το έργο του Bansky που βρίσκονταν απέναντι από το παιδικό νοσοκομείο θα αποκατασταθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ