Η απίστευτη δικαιολογία του Ερντογάν για το παλάτι: Το παλιό γραφείο μου είχε γεμίσει κατσαρίδες - iefimerida.gr

Η απίστευτη δικαιολογία του Ερντογάν για το παλάτι: Το παλιό γραφείο μου είχε γεμίσει κατσαρίδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας κοινός θνητός θα έκανε μία απλή απολύμανση αν το σπίτι του είχε γεμίσει κατσαρίδες. Οχι όμως ο πρόεδρος της Τουρκίας. Στην περίπτωσή του, η λύση κόστισε στην Τουρκία 615 εκατ. δολάρια.

Τόσο ήταν το κόστος κατασκευής του πολυσυζητημένου παλατιού του Ταγίπ Ερντογάν. Οσο για το τι σχέση έχουν οι κατσαρίδες, αυτός ήταν ο λόγος που ο πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε την ανέγερση του παλατιού των 1.150 δωματίων.

Αυτή την απίστευτη δικαιολογία έδωσε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο A-Haber. Ο Ερντογάν απάντησε στα σχόλια της αντιπολίτευσης για την περιττή και κακόγουστη πολυτέλεια του παλατιού, δηλώνοντας ότι το παλιό γραφείο του είχε γεμίσει κατσαρίδες.

«Οι επισκέπτες μπορούσαν να τις βρουν στο μπάνιο. Ταιριάζει ένα τέτοιο μέρος στον πρωθυπουργό της Τουρκίας;», είπε αναφερόμενος στο γραφείο που είχε ως πρωθυπουργός, από το 2003 έως το 2014. «Θα βάζατε έναν επισκέπτη εκεί; Αν τις έβλεπαν τι θα έλεγαν;», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είχε και μία απάντηση για το σόου με πολεμιστές από την ιστορία της Τουρκίας, με δόρατα ασπίδες και ψεύτικα μουστάκια, το οποίο στήνει στο παλάτι όταν υποδέχεται κάποιον ηγέτη. «Είναι το παλάτι του τουρκικού έθνους. Μία τέτοια αναπαράσταση ποτέ δεν μπορεί να είναι σπατάλη», ήταν το επιχείρημά του.

Πάντως δεν φάνηκε να πείθει. Η κατσαρίδα έγινε hashtag στην Τουρκία (#karafatma) και πολλοί χρήστες στα social media διακωμωδούν τις απαντήσεις του Ερντογάν και καλούν τους συμπατριώτες τους να ψηφίσουν ενάντια στο κόμμα του, στις σημερινές εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν κατσαρίδες παλάτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ