Καταγγελίες στη βουλή για διαπλοκή στο νέο προεδρείο της ΡΑΕ - iefimerida.gr

Καταγγελίες στη βουλή για διαπλοκή στο νέο προεδρείο της ΡΑΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνεδρίασε προκειμένου τα μέλη της να εφράσουν γνώμη για τους προτεινόμενους από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου, του Α' Αντιπροέδρου και του Μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) Νικόλαου Μπουλαξή, Σωτηρίου Μανωλκίδη και Νεκταρίας Καρακατσάνη αντιστοίχως.

Η αρχή έγινε με τον Γιάννη Δριβελέγκα (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος υποστήριξε ότι η σύζυγος του προτεινόμενου για τη θέση του Προέδρου της ΡΑΕ εργάζεται στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώ για τον προτεινόμενο αντιπρόεδρο κ. Μανωλκίδη είπε ότι είναι επιστημονικός συνεργάτης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη, ενώ κατά το παρελθόν υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Την καταγγελία για τον κ. Μανωλκίδη επανέλαβε και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Ν. Μπουλαξής, Πρόεδρος:

Καταγγελίες στη βουλή για διαπλοκή στο νέο προεδρείο της ΡΑΕ | iefimerida.gr 0

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανωλκίδης είναι υπάλληλος της ΡΑΕ, τα τελευταία χρόνια όμως έχει πάρει απόσπαση προκειμένου να εργαστεί δίπλα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως ο κ. Γιάννης Τραγάκης υποστήριξε ότι ο κ. Μανωλκίδης έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά της ΡΑΕ διεκδικώντας την καταβολή επιδόματος.

Ο κ. Μανωλκίδης αντιπρόεδρος Α':

Καταγγελίες στη βουλή για διαπλοκή στο νέο προεδρείο της ΡΑΕ | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά τους ο κ. Μπουλαξής παραδέχθηκε ότι η σύζυγός του εργαζόταν ως γραμματέας σε θυγατρική της εταιρείας και παραιτήθηκε προκειμένου να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Ο κ. Μανωλκίδης είπε ότι ο θεσμός των επιστημονικών συνεργατών είναι παρεξηγημένος στην Ελλάδα ενώ παραδέχθηκε ότι το 2000 προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ λόγω «των οραμάτων που γέννησε τότε ο Κώστας Σημίτης», στην πορεία συνεργάστηκε με τον κ. Βενιζέλο ο οποίος υπήρξε καθηγητής του, ενώ αποχώρησε από το κόμμα το 2010.

Η κ. Καρακατσάνη, απλό μέλος:

Καταγγελίες στη βουλή για διαπλοκή στο νέο προεδρείο της ΡΑΕ | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαπλοκή ΡΑΕ προεδρείο επιτροπή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ