Κοτόπουλο με πατάτες και τρία μυστικά

Θυμάρι, μέλι και λεμόνι.


Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κοτόπουλο βιολογικό, χωριάτικο, κομμένο σε κομμάτια
  • 750 γραμμάρια πατάτες βιολογικές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλίτσες μέλι
  • Θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη, τζίτζερ σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ κάντε ένα μείγμα με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, μέλι, όλα τα αρωματικά, σκόρδο και κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Ανακατέψτε με τα χέρια, με γάντια κουζίνας μιας χρήσης
  • Αλατίστε το κοτόπουλο, βάλτε το στο μπολ, ανακατέψτε το και γυρίστε το μέσα στο μείγμα καλά
  • Το βγάζετε από το μπολ
  • Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες
  • Βάλτε τις στο μπολ με το μείγμα και ανακατέψτε καλά και τις πατάτες με τα υγρά υλικά
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Τοποθετήστε προσεκτικά τα πάντα μέσα σε ταψί
  • Ρίξτε από πάνω ό,τι έμεινε από τα υγρά
  • Προσθέστε 1 ποτήρι νερό
  • Ρίξτε από πάνω λίγο αλάτι και πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Τυλίξτε το ταψί με αλουμινόχαρτο
  • Βάλτε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα
  • Να έχετε το νου σας! Ισως χρειαστεί λίγο νερό, λίγο γύρισμα
  • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο 20 λεπτά πριν το τέλος
  • Σερβίρετε ζεστό, με πράσινη σαλάτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ