Η ελληνική κρίση δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των G7 - iefimerida.gr

Η ελληνική κρίση δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των G7

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κρίση χρέους δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής των G7 που ξεκινά τις εργασίες της την Κυριακή, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν σχέδια για κατ' ιδίαν συναντήσεις των Αμερικανών με τους Ευρωπαίους επί του θέματος.

Αυτό μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου την Παρασκευή, τον οποίο δεν κατονομάζει.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος αν η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των G7 που ξεκινά την Κυριακή στη Γερμανία, είπε: «Οχι. Δεν υπάρχουν σχέδια για κατ' ιδίαν συναντήσεις Ευρωπαίων με Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας βρίσκονται πολύ κοντά, παρακολουθώντας αυτές τις διαπραγματεύσεις μέσω του ΔΝΤ».

Αυτή η εκτίμηση ενδυναμώνεται και από το γεγονός ότι στο τελευταίο ανακοινωθέν δεν περιλαμβάνονταν συγκεκριμένες χώρες, πρόσθεσε ο αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Πάντως, σημειώνεται ότι χθες τα γερμανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G7, στο Μόναχο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα έχουν την Κυριακή κατ' ιδίαν συνάντηση με αντικείμενο την Ελλάδα.

Ο Γερμανικός Τύπος επικαλούταν Γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο, χωρίς να τον κατονομάζει.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι δύο ηγέτες θα συζητούσαν για το ελληνικό ζήτημα στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων, μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, και ενώ η αμερικανική κυβέρνηση διατρανώνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη να αποφευχθεί μια μοιραία εξέλιξη στο ελληνικό ζήτημα, καθώς θα έχει επιπτώσεις συνολικά στην παγκόσμια οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως αργά την Τετάρτη, την ώρα που ο Ελληνας πρωθυπουργός συνομιλούσε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου για το ίδιο θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ G7 Ελλάδα ατζέντα Σύνοδος G7
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ