Πόσα περισσότερα χρήματα ξοδεύεις όταν είσαι σε σχέση -Ανεβαίνει ο λογαριασμός... - iefimerida.gr

Πόσα περισσότερα χρήματα ξοδεύεις όταν είσαι σε σχέση -Ανεβαίνει ο λογαριασμός...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε για τα έξοδα που έχει ένα άτομο όταν είναι σε σχέση καθώς σύμφωνα με αυτή, οι δεσμευμένοι ξοδεύουν περισσότερα από τους ελεύθερους.

Η εντύπωση που είχαμε ότι τα έξοδα μοιράζονται και άρα κάνουμε οικονομία δεν ισχύει. Όπως υποστηρίζει το Confused.com που έκανε την έρευνα για λογαριασμό των Βρετανών, τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να χαλάσουν λεφτά σε εξόδους για φαγητό και σε εκδρομές τα Σαββατοκύριακα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξοδέψουν 195 λίρες (265 ευρώ) περισσότερες κάθε μήνα με το ποσό αυτό να ανέρχεται σε ετήσια βάση στις 2.340 λίρες ή 3.182 ευρώ.

«Οι άνθρωποι που είναι ελεύθεροι νιώθουν ότι συνεχώς πληρώνουν αυτοί για τον εαυτό τους», λέει ένας εκπρόσωπος του Confused.com. Αντίστοιχα, εξηγεί, «αυτοί που είναι σε σχέση μπορεί να ξεχάσουν πόσο γρήγορα μαζεύονται τα ραντεβού και τα γεύματα παρά το γεγονός ότι έχουν κάποιον για να τα μοιραστούν».

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία της έρευνας λένε ότι οι Βρετανοί που έχουν σχέση κατά μέσο όρο ξοδεύουν 1.003 λίρες (1.364 ευρώ) κάθε μήνα, ενώ οι ελεύθεροι 808 (1.099 ευρώ). Όσον αφορά στα έξοδα του σπιτιού, όπως το ενοίκιο, η υποθήκη και οι λογαριασμοί, το ποσό ανέρχεται σε 538 λίρες (731 ευρώ) έναντι 421 (572 ευρώ).

Επιπλέον, όσοι έχουν σχέση δίνουν 144 λίρες (195 ευρώ)για τις κοινωνικές συναναστροφές, ενώ οι αδέσμευτοι 139 (189 ευρώ).

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 ενήλικες από τους οποίους το 53% όσων δεν έχουν σχέση μένει μόνο του. Αντίθετα, το 84% των συμμετεχόντων που έχει σχέση υποστήριξε ότι συγκατοικεί με το σύντροφό του, πράγμα που σημαίνει ότι μοιράζεται το ενοίκιο και τους λογαριασμούς.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι το γεγονός ότι οι δεσμευμένοι, σε ένα ποσοστό 38%, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να φαίνονται και να νιώθουν πιο όμορφοι πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε γυμναστήρια και ρουχισμό. Το ποσοστό αυτό στους ελεύθερος φτάνει μόλις στο 32%.

Μία σχέση πάντως φαίνεται ότι δεν κοστίζει μόνο στα μέλη ενός ζευγαριού, αλλά και στους ελεύθερους φίλους του καθώς όπως ισχυρίζονται οι δεύτεροι η συχνότητα των συναντήσεων μειώνεται κατά 13%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα δεσμευμένοι έξοδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ