Βγήκαν τα κουζινομάχαιρα: Ο διάσημος μάγειρας Γκόρντον Ράμσι αντιμέτωπος με Γάλλο σεφ για τα αστέρια Μισελέν - iefimerida.gr

Βγήκαν τα κουζινομάχαιρα: Ο διάσημος μάγειρας Γκόρντον Ράμσι αντιμέτωπος με Γάλλο σεφ για τα αστέρια Μισελέν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φλογερό του ταπεραμέντο και οι δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, έχουν κατατάξει τον Σκωτσέζο σεφ Γκόρντον Ράμσι πολύ πιο ψηλά από τους Βρετανούς συναδέλφους του στο κόσμο της μαγειρικής. Ωστόσο ο θρόνος του απειλείται από έναν Γάλλο σεφ με εξίσου εντυπωσιακό βιογραφικό.

Ο Ράμσει, θα αναλάβει ένα εστιατόριο στο Μπορντό της Γαλλίας το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από εκείνο που θα αναλάβει ο σεφ Φιλίπ Ετσεμπεστ. Οι δύο σεφ θα διαγωνιστούν για τα αστέρια Μισελέν, όμως μοιράζονται πολύ περισσότερα κοινά πέρα από τις μαγειρικές τους ικανότητες.

Συγκεκριμένα, ο Ετσεμπεστ εκτός από συνομήλικος του Ράμσει (48 ετών) είναι επίσης σελέμπριτι σεφ στην χώρα του, αφού παρουσιάζει τη Γαλλική εκδοχή του «Εφιάλτης στην Κουζίνα», ενώ έχει υπάρξει και αθλητής, αφού έπαιζε επαγγελματικά ράγκμπι, όπως και ο Ράμσει ποδόσφαιρο στους Glasgow Rangers.

Ο Ράμσει θα αναλάβει το εστιατόριο Le Pressoir d'Argent στο πέντάστερο ξενοδοχείο Grand Hotel de Bordeaux Hotel and Spa, ενώ ο Ετσεμπεστ θα είναι υπεύθυνος για την κουζίνα στο Le Café Opera από το Σεπτέμβριο. Οπως είπε ο ίδιος: «γέλασα όταν άκουσα ότι ο Γκόρντον Ράμσει θα είναι απέναντί μου. Είναι μία απίστευτη σύμπτωση και το βρίσκω διασκεδαστικό». Από την πλευρά του ο Ράμσει δηλώνει ενθουσιασμένος που θα αναλάβει ένα εστιατόριο στην πατρίδα του κρασιού.

Εξήγησαν όμως ότι δεν θα σερβίρουν τα ίδια φαγητά, δεδομένου ότι το Le Café Opera είναι μια μπρασερί και το Le Pressoir d'Argent είναι ένα από τα πιο σικ εστιατόρια στο Μπορντό.

Ο Γάλλος σεφ κέρδισε δύο αστέρια Μισελεν στο προηγούμενο εστιατόριο του στο Saint-Emilion, ενώ ο Ράμσεϊ τρέχει 25 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας του στο Λονδίνο, που υπερηφανεύεται για τρία αστέρια Μισελέν.

Βγήκαν τα κουζινομάχαιρα: Ο διάσημος μάγειρας Γκόρντον Ράμσι αντιμέτωπος με Γάλλο σεφ για τα αστέρια Μισελέν | iefimerida.gr 0
Βγήκαν τα κουζινομάχαιρα: Ο διάσημος μάγειρας Γκόρντον Ράμσι αντιμέτωπος με Γάλλο σεφ για τα αστέρια Μισελέν | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ