Οι διαφορετικές κούκλες: Φορούν ακουστικά, έχουν σημάδια, στηρίζονται σε μπαστούνι [εικόνες]

Μπαστούνια, ακουστικά βαρηκοΐας, γενετήσια σημάδια. Πρόκειται για κούκλες με ειδικές ανάγκες που δεν έχουν τέλειες αναλογίες και ψεύτικα χαμόγελα και απομυθοποιούν πλήρως την Barbie.


Οι κούκλες είναι εμπνευσμένες από την online καμπάνια «Toy Like Me» στο Facebook η οποία εναντιώνεται στις περιορισμένες επιλογές που έχουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μπορεί να έχουν μόνο 17.000 οπαδούς αλλά τα μέλη της «Toy Like Me» κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τους κατασκευαστές παιχνιδιών κολοσσούς όπως η Playmobil και η βρετανική Makies οι οποίες αποφάσισαν να κατασκευάζουν κούκλες με ειδικές ανάγκες.


Η Makies που ειδικεύεται σε 3D εκτύπωση ανακοίνωσε στις 13 Μαΐου ότι βγάζει στην αγορά τρείς κούκλες: την Hetty, την Eva και την Melissa.

Η Melissa έχει γενετήσιο σημάδι στο πρόσωπο και κοστίζει 126,29 δολάρια. Η Εva είναι κούκλα με προβλήματα όρασης, φοράει γυαλιά και κρατάει ένα μπαστούνι. Κοστίζει 126,29 δολάρια. Η Hetty έχει προβλήματα ακοής, φοράει ροζ ακουστικά βαρηκοΐας και κοστίζει 121.76 δολάρια. Ολες έχουν εκτυπωθεί από 3D εκτυπωτή.

Στις 28 Μαΐου, η Playmobil ανακοίνωσε πως θα αρχίσει την παραγωγή παιχνιδιών εμπνευσμένων από την εκστρατεία παιχνιδιών «Toy Like Me».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κούκλες αναπηρίες ειδικές ανάγκες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ