Αυτό το μίσος δεν σβήνει ποτέ: Η Μπαρτσελόνα ζήτησε την απομάκρυνση του Λουίς Φίγκο από φιλικό

Το Σάββατο είναι ο μεγάλος τελικός του Champions League, με την Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει την Γιουβέντους.

Στο Βερολίνο πάντως μία ημέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί ένα φιλικό παιχνίδι με παλιές δόξες του παρελθόντος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η UEFA θα δημιουργηθούν δύο ομάδες. Η μία θα απαρτίζεται από παλιές δόξες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και η άλλη από αστέρες που τίμησαν τις φανέλες των Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, των δύο ομάδων που θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό.

Ανάμεσα στους παίκτες βέβαια της δεύτερης, ξεχώρισε αυτό του 43χρονου σήμερα Λουίς Φίγκο, ο οποίος αν και αγωνίστηκε με επιτυχία με τα χρώματα των «μπλαουγκράνα» (1995-2000), είναι μισητός από τους οπαδούς τους όταν πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2000.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα ζήτησε από την UEFA να μην αγωνιστεί ο Φίγκο με τα χρώματα της ομάδας στο φιλικό, καθώς «δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες του συλλόγου». Η UEFA έκανε δεκτό το αίτημά της κι έτσι ο Πορτογάλος δεν θα πάρει μέρος στο φιλικό.

Αναλυτικά οι παίκτες των δύο ομάδων που θα πάρουν μέρος:

All Stars (Γκούλιτ & Σμάιχελ): Λέμαν, Καφού, Τζορκαέφ, Πιρές, Μιγιάτοβιτς, Έλμπερ, Ζέεντορφ, Ραΐ, Καρεμπέ, ΜακΜάναμαν, Φαν Χόιντονκ και Ματεράτσι

Juve & Barca Legends (Ζίκο): Φαν ντερ Σαρ, Φεράρα, Ζιουλί, Ντελ Πιέρο, Φαν Μπρόνκχορστ, Εντμίλσον, Καναβάρο, Τρεζεγκέ, Φαν Μπόμελ, Τζαμπρότα, Ντέκο, Αμπιντάλ και Βιέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ