To Reuters έχει το ρεπορτάζ: Συμφωνία = 10,9 δισ. ευρώ άμεσα - iefimerida.gr

To Reuters έχει το ρεπορτάζ: Συμφωνία = 10,9 δισ. ευρώ άμεσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ξεπεράσει τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, ζητούν οι πιστωτές της, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reurers και ως αντάλλαγμα θα δώσουν τα χρήματα του EFSF.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο αναφέρει πως αυτό που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση είναι να αυξήσει τον ΦΠΑ στο 1% του ΑΕΠ. Ειδικά για τον ΦΠΑ ζητούν να αρθούν οι ισχύουσες εξαιρέσεις και να περιληφθούν στο 23% τα τρόφιμα, τα φάρμακα και η ΔΕΗ. Παράλληλα, ζητούν από την κυβέρνηση να μειώσει τις συντάξεις στο 1% του ΑΕΠ, να εξοικονομήσει 800 εκατομμύρια ευρώ από το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων για το 2016 και να προχωρήσει άμεσα σε ιδιωτικοποιήσεις (ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Τραινοσέ, Ελληνικό, Ελληνικά Πετρέλαια και μεγάλα λιμάνια). Παράλληλα, ζητάει να μην πάρει πίσω καμία από τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες στα εργασιακά.

Αν συμβούν όλα αυτά και υπάρξει συμφωνία, τότε οι δανειστές θα εκταμιεύσουν τα 10,9 δισεκατομμύρια ευρώ του EFSF που αυτή τη στιγμή είναι ανενεργά. Στόχος είναι να δοθούν αυτά τα χρήματα για να μπορέσει να καλύψει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις του καλοκαιριού προς ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EFSF ΦΠΑ συντάξεις επιδόματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ