Ταινίες της Εβδομάδας [εικόνες&τρέιλερ] - iefimerida.gr

Ταινίες της Εβδομάδας [εικόνες&τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχι και τόσο πλούσια εβδομάδα σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες. Το «Επικίνδυνο Ρήγμα του Σαν Αντρέας» η γαλλική φάρσα «Μην Ενοχλείτε Παρακαλώ» και οι έρωτες της Μαντάμ Μποβαρί φαίνεται ότι είναι οι ταινίες που επικρατούν αυτή την εβδομάδα.

Ταινίες της Εβδομάδας [εικόνες&τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


SAN ANDREAS: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΡΗΓΜΑ - 3D Καταστροφής / ΗΠΑ (2015)

  • Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον
  • Παίζουν : Ντουέιν Τζόνσον, Αλεξάντρα Νταντάριο, Καρλ Κουτζίνο, Κάιλι Μινόγκ, Πολ Τζιαμάτι, Άρτσι Παντζάμπι

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Φοβερή Αμερικανιά που σπάει όλα τα ρεκόρ του brand τρίπτυχου Πατρίς θρησκεία Οικογένεια με τη θρησκεία να είναι λίγο ριγμένη καθόσον ο Αμερικανός διασώστης (Ντουάιτ Τζόνσον) είναι γραμμωμένος γίγαντας, φουλ στη πρωτείνη και τα στεροειδή και είναι θεός από μόνος οπότε δεν έχει ανάγκη άλλο θεό. Ο κόσμος χάνεται κυριολεκτικά κι αυτός πετάει με το ελικόπτερο του ανάμεσα σε ουρανοξύστες που καταρρέουν. Ο σεισμός είναι 9,5 ρίχτερ και φέρνει πέρα δώθε όλο το Λος Αντζελες με αποτέλεσμα να πέσει και η διαβόητη επιγραφή του Hollywood. Άστα.

Στο τέλος καθώς ξετυλίγεται η Αμερικανική σημαία πάνω από τα συντρίμμια θα πει τη σοφή κουβέντα: «Θα τα ξαναχτίσουμε». Μόνο οι Αμερικανοί πιλότοι είναι πατριώτες παλληκάρια. Σου έρχεται να σηκωθείς και να χειροκροτήσεις μωρέ.

Στην υπόθεση τώρα. Με την ενεργοποίηση του διαβόητου ρήγματος του Σαν Ανδρέας και τον τρομερό σεισμό 9 ρίχτερ που το προκάλεσε, καταστρέφεται το Φράγμα Χούβερ, πέφτουν ουρανοξύστες στο LA και το Σαν Φρανσίσκο και γίνεται το έλα να δεις. Ο πιλότος ενός διασωστικού ελικοπτέρου (Ντουέιν Τζόνσον) μαζί με την εν διαστάσει σύζυγό του (Κάρλα Γκουτζίνο) θα πετάξουν από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο για να σώσουν την μοναχοκόρη τους (Αλεξάντρα Νταντάριο) που πότε είναι εγκλωβισμένη στο πίσω κάθισμα μιας Κάντιλακ, πότε πάει να την καταπιεί το τσουνάμι και πότε τρέχει ανάμεσα στα συντρίμμια που πέφτουν βροχηδόν δίπλα της. Οι μετασεισμοί σαρώνουν την Καλιφόρνια αλλά και το γραφείο του διάσημου σεισμολόγου Πόλ Τζιαμμάτι που θέλει σαν άλλος Βαρώτσος να μαντέψει τον επόμενο μεγάλο σεισμό, τρομάρα του.

Το Χολιγουντιανό μελόδραμα και ο υπερπατριωτισμός ξεχειλίζουν από παντού σ’ αυτή την ταινία μεγαλειώδους καταστροφής που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι παραγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ. Πακεταρισμένη με πανέμορφα και αληθοφανή μέχρι αηδίας γραφικά, με καταιγιστικό ρυθμό τόσο σε υπόθεση όσο και σε μοντάζ σε κάνει να παραβλέπεις τις τρομερές σεναριακές αφέλειες και να προσαρμόζεσαι εύκολα στη μεγαλοπρεπή καταστροφή που ξετυλίγεται τρισδιάστατα στην οθόνη. Πλοία καταστρέφουν γέφυρες και ουρανοξύστες καταρρέουν σα χάρτινοι πύργοι με χλαπαταγή κι ένα μεγαλόπρεπο τσουνάμι τα κάνει όλα γης μαδιάμ σε αργή κίνηση. Αν εξαιρέσεις το χορταστικό θέαμα, η ταινία περνάει τις εξετάσεις της ηλιθιότητας με την παγκόσμια φοιτητική σταθερά, το 5. Τη βάση. Επίσης με διδακτικό τρόπο δείχνει στα παιδάκια που θα την δουν, πώς κάποιοι πρέπει να αντιδράσουν αν συμβεί ένας σεισμός. Δε τρέχουμε στο ασανσέρ, ούτε πέρα δώθε στις σκάλες. Πάμε κατευθείαν κάτω απ το τραπέζι με ένα λάπτοπ αγκαλιά.

Ταινίες της Εβδομάδας [εικόνες&τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ - Κωμωδία / Γαλλία (2014)

  • Une Heure de Tranquilite
  • Σκηνοθεσία: Πατρίς Λεκόντ
  • Παίζουν : Κριστιάν Κλαβιέρ, Καρόλ Μπουκέ, Βαλερί Μπονετόν, Ρόσι Ντε Πάλμα, Σεμπαστιάν Καστρό

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Όλοι θέλουμε μια ώρα ησυχίας. Πόσο εύκολο όμως είναι να τη βρούμε;

Θεϊκή Γαλλική, αστική παριζιάνικη κωμωδία με το δοκιμασμένο δίδυμο Πατρίς Λεκόντ και Κριστιάν Κλαβιέ σε υψηλά επίπεδα διασκέδασης. Ο Κλαβιέ που φαίνεται να έχει μείνει ελεύθερος από το σκηνοθέτη να αυτοσχεδιάσει, δίνει ένα απολαυστικό ρεσιτάλ σύγχρονου γαλλικού μικροαστισμού μέσα από τις αληθινά ευτράπελες καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει με όπλο την ευγενική γαλατική υποκρισία του, που είναι αυθεντικό προϊόν ονομασίας προέλευσης Παρισίων. Η ιστορία είναι λίγο πολύ προβλέψιμη αλλά δεν είναι καθόλου προβλέψιμη η αντιμετώπιση που της επιφυλάσσει ο εγωιστής Μισέλ που είναι μανιακός της τζαζ. Αυτό το πρωϊνό του Σαββάτου, το μόνο που ονειρεύεται είναι να πάει σπίτι του και να απολαύσει έναν νέο σπάνιο δίσκο της τζαζ που ξετρύπωσε από ένα δισκάδικο. Μία αλυσίδα από απλά γεγονότα όμως θα του τη σπάσει για τα καλά!

Η σύζυγος του (Κάρολ Μπουκέ) θα τον ταράξει με τις θλιμμένες αποκαλύψεις της, ο ρέμπελος γιος του, του φορτώνει μερικούς Ταϊβανέζους μετανάστες, ο κολλητός του έρχεται και του ζητάει πάλι δανεικά, η καθαρίστρια (Ροζι Ντα Πάλμα) θέλει να βάλει ηλεκτρική σκούπα και το κερασάκι στην τούρτα ... η ερωμένη του (Βαλερί Μπονετό) θέλει να αποκαλύψει την μεγάλη της ενοχή στη γυναίκα του. Ταυτόχρονα πρέπει να φτιαχτεί το μπάνιο που πλημμύρισε νερά από έναν υδραυλικό που δεν είναι γάλλος κι έτσι δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του, ενώ θα έρθει αντιμέτωπος με την απαίτηση των κατοίκων της πολυκατοικίας να γίνει στο διαμέρισμα του ένα επετειακό πάρτι τύπου, “to know us better!”

Όμως ο Μισέλ δε θα το βάλει κάτω. Κάτω από τον εύθραυστο εγωισμό του, βράζει η ανάγκη του για μιας ώρας ακουστική αυτοικανοποίηση. Θα καλύψει το ψέμα στον γάμο του και θα αποκαλύψει αλήθειες για την οικογένεια του μέσα από μια φαρσική θεατρική μαστοριά που θυμίζει μεγάλους γάλλους θεατρικούς συγγραφείς. H ταινία προέρχεται από θεατρικό έργο όμως ο πληθωρικός χαρακτήρας του πρωταγωνιστή και η υπερκινητικότητά του, ξεκολλούν το έργο απ τη θεατρική σκηνή και του δίνουν κινηματογραφικές στροφές!

Εγωκεντρικός κι αισιόδοξος ζητά να επιβάλλεται αλλά και να κρύβει τα ελαττώματα του σαν ένας άλλος Λουί ντε Φυνές, ο Κλαβιέ μένει πάντα προσηλωμένος στο στόχο του, μόνο που όταν φτάσει εκεί, θα τον περιμένει ακόμα μια έκπληξη.

Μια εντελώς πολιτισμένη, ανάλαφρη και διασκεδαστική κωμωδία!

Ταινίες της Εβδομάδας [εικόνες&τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


ΜΑΝΤΑΜ ΜΠΟΒΑΡΙ - Δράμα (2014)

  • Madame Bovary
  • Σκηνοθεσία : Σόφι Μπαρτ
  • Παίζουν : Μία Γουασικοβσκα, Έζρα Μιλερ, Πολ Τζιαμάτι, Ρις Ίφανς, Χένρι Λόιντ Χιούζ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Γκιστάβ Φλομπέρ, η ιστορία του μοιραίου πάθους της Μαντάμ Μποβαρί, αναβιώνει στην μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνίστρια την μεγάλη σταρ, Μία Ουασικόφσκα.

Η Έμμα Μποβαρί, μορφωμένη και καλοαναθρεμμένη παρά την ταπεινή της καταγωγή, ασφυκτιά στην φάρμα του πατέρα της και ονειρεύεται διαρκώς την απόδραση από την «μικρή» της ζωή. Θεωρώντας ότι η καλύτερή της ευκαιρία είναι η πρόταση γάμου του Σαρλ Μποβαρί, γιατρού της περιοχής, αποδέχεται την πρότασή του από παρόρμηση.

Σύντομα, όμως, αντιλαμβάνεται ότι η νέα της ζωή δεν είναι καθόλου όπως την φανταζόταν, αλλά αντίθετα την βυθίζει στην ανία και ξυπνά μέσα της νέες τάσεις φυγής. Μια μικρή γεύση από την υψηλή κοινωνία είναι αρκετή για να την ωθήσει προς την αναζήτηση της απόλαυσης και του κοινωνικού κύρους σε άλλους κύκλους –και άλλες ανδρικές αγκαλιές- με τραγικά, ωστόσο, αποτελέσματα. Καθώς τα χρέη της συσσωρεύονται, η συμπεριφορά της γίνεται ολοένα πιο ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα ο κλοιός γύρω της να στενεύει όλο και πιο επικίνδυνα.

Ταινίες της Εβδομάδας [εικόνες&τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΜΑΓΕΙΑ - Αnimation (2015)

  • Strange Magic
  • Σκηνοθεσία: Γκάρι Ράινστρομ

TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Μια «διαφορετική» ταινία κινουμένων σχεδίων με τη σφραγίδα της LucasFilm, είναι ένα φαντασμαγορικό παραμύθι, με τέλεια γραφικά έξω όμως από την συνηθισμένη λογική.

Πρόκειται για ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από ξωτικά, καλικάτζαρους και παράξενα πλάσματα που πρωταγωνιστεί σε αυτό το μιούζικαλ εμπνευσμένο από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός», γεμάτο από τραγούδια των τελευταίων έξι δεκαετιών από τον Elvis Presley μέχρι τη Beyoncé και τη Lady Gaga.

Μία πριγκίπισσα που έχει απαρνηθεί την αγάπη, ένας ευαίσθητος κακός, μία τρελούτσικη Νεράιδα Ζαχαρένια, ένα πεισματάρικο και καλόψυχο ξωτικό, ένα πονηρό ιμπ και ένας ιππότης που καμία σχέση δεν έχει με τον Πρίγκιπα των Ονείρων μας. Αυτοί είναι οι ήρωες που διεκδικούν το ίδιο μαγικό φίλτρο και μπλέκουν σε ατελείωτες περιπέτειες και διασκεδαστικές παρεξηγήσεις σε ένα παραμύθι που θα τραγουδηθεί πολύ!

Ταινίες της Εβδομάδας [εικόνες&τρέιλερ] | iefimerida.gr 4


ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Δράμα / ΗΠΑ (2015)

  • Song One
  • Σκηνοθεσία: Κέιτ Μπάρκερ Φρόιλαν
  • Παίζουν : Αν Χάθαγουέι, Τζόνι Φλιν, Μέρι Στινμπεργκεν, Μπεν Ρόζενφελντ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Η Φράνι, μία ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Μαρόκο, επιστρέφει στη Νέα Υόρκη όταν ένα ατύχημα θα αφήσει το νεαρό αδερφό της Χένρι σε κωματώδη κατάσταση. Η Φράνι ήταν συναισθηματικά και γεωγραφικά απομακρυσμένη από το μικρό της αδερφό και τη μητέρα τους. Η επανασύνδεση με την οικογένεια της, θα την κάνει να κατανοήσει και να εκτιμήσει τη δέσμευση του Χένρι με τη μουσική, και θα αρχίσει να αναζητά τα μέρη και τους καλλιτέχνες που αγαπούσε ο αδερφός της. Θα γνωρίσει το Τζέιμς- το μουσικό είδωλο του Χένρι, που παρά τα φαινόμενα, είναι ένας ντροπαλός κι εσωστρεφής άντρας. Μία δυνατή έλξη ξυπνά μεταξύ τους με φόντο τη μουσική σκηνή του Μπρούκλιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ