Γιόσκα Φίσερ: Η Νο1 προτεραιότητα της Μέρκελ είναι η Ελλάδα - iefimerida.gr

Γιόσκα Φίσερ: Η Νο1 προτεραιότητα της Μέρκελ είναι η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ θα πρέπει να στεναχώρησε αρκετά τους Βρετανούς. Η πρόθεσή του, όμως, ήταν να καταδείξει τις προτεραιότητες που έχει θέσει αυτή τη στιγμή η Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στο BBC, ο κ. Φίσερ ρωτήθηκε αν η Γερμανία θα στηρίξει τις προσπάθειες του Ντέιβιντ Κάμερον για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ και η απάντησή του ήταν μια ισχυρή προειδοποίηση. «Όχι, να μην θεωρεί ο Κάμερον δεδομένη τη γερμανική υποστήριξη».

Και κάπου εκεί ο κ. Φίσερ αναφέρθηκε στην Ελλάδα για να δείξει τη διαφορά σκέψης που υπάρχει ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και το Βρετανό ομόλογό της. Είπε χαρακτηριστικά: «Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα κάνει τίποτα που θα βάζει σε κίνδυνο τις βασικές αρχές της κοινής αγοράς της ΕΕ. Αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίσει – πώς θα βρει ένας συμβιβασμό στη νομισματική ένωση με την Ελλάδα. Αυτή είναι η Νο1 προτεραιότητα της Μέρκελ στην παρούσα φάση».

Για να καταλήξει με μια ακόμη προειδοποίηση προς το Ηνωμένο Βασίλειο: «Τι θα κάνει, άραγε, η Μ.Βρετανία χωρίς την ΕΕ; Ας πάει στην Ουάσιγκτον να ρωτήσουν τους Αμερικανούς. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και απόλυτα αρνητική».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιόσκα Φίσερ Άνγκελα Μέρκελ Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ