Ο Ούγκο Ντίξον γράφει για τα τέσσερα σενάρια του Τσίπρα και βάζει φωτιά στο Twitter - iefimerida.gr

Ο Ούγκο Ντίξον γράφει για τα τέσσερα σενάρια του Τσίπρα και βάζει φωτιά στο Twitter

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το λογαριασμό του στο Twitter, o γνωστός δημοσιογράφος του Reuters, Ούγκο Ντίξον, αποφάσισε να κάνει μια μικρή ανάλυση για το ποια είναι τα τέσσερα σενάρια που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον Ντίξον, από τα τέσσερα σενάρια, μόνο το ένα είναι καλό, ενώ τα άλλα τρία είναι από προβληματικά έως επικίνδυνα και φρικτά.

Συγκεκριμένα:

Το καλό σενάριο για την Ελλάδα θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνεί με τους δανειστές, να μην μπορεί, όμως, να την «πουλήσει» στους σκληρούς του κόμματός του, να προκαλεί εκλογές και να κερδίζει.

Ο Ούγκο Ντίξον γράφει για τα τέσσερα σενάρια του Τσίπρα και βάζει φωτιά στο Twitter  | iefimerida.gr 0

Το δεύτερο «φτωχό» σενάριο θέλει τον Τσίπρα να συμφωνεί με τους πιστωτές, να κρατάει τις σκληρές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, να αποτυγχάνει να εφαρμόσει επαρκώς τα όσα συμφωνήθηκαν και την κρίση να επιστρέφει σε λίγους μήνες.

Ο Ούγκο Ντίξον γράφει για τα τέσσερα σενάρια του Τσίπρα και βάζει φωτιά στο Twitter  | iefimerida.gr 1

Στο άσχημο σενάριο δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει χρεοκοπία και επιβολή capital controls μετά την οποία ο Τσίπρας παραδίδει την διακυβέρνηση σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ο Ούγκο Ντίξον γράφει για τα τέσσερα σενάρια του Τσίπρα και βάζει φωτιά στο Twitter  | iefimerida.gr 2

Το φρικτό σενάριο θέλει τέλος τον πρωθυπουργό να μην επιτυγχάνει συμφωνία, να υπάρχει χρεοκοπία, να διατηρεί, όμως, την εξουσία (ίσως μετά από νέες εκλογές) και να συνεχίζει τη σύγκρουση.

Ο Ούγκο Ντίξον γράφει για τα τέσσερα σενάρια του Τσίπρα και βάζει φωτιά στο Twitter  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ούγκο Ντίξον Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ