Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν - iefimerida.gr

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια παράσταση σύγχρονου χορού της ομάδας Still Pilgrim Paradox με ζωντανή πρωτότυπη μουσική από τους Empty Frame.

Hands/Χέρια

Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής. Αλληλεπιδρούν, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν.

Ο χώρος που καταλαμβάνουν οι άνθρωποι στη ζωή μας και το κενό που αφήνουν φεύγοντας.

Η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, για συνοδοιπόρους, για ακροατές μέσα από την αέναη επικοινωνία του σώματος με τους ήχους.

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν | iefimerida.gr 0

Χορογραφία: Στέλλα Φωτιάδη
Δημιουργία και ερμηνεία: Μαίρη-Φώφη Ανέστου, Αλέξης Φουσέκης, Στέλλα Φωτιάδη
Ζωντανή πρωτότυπη μουσική: Empty Frame
Κοστούμια: Βασιλική Τζούτη
Σχεδιασμός φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης
Ηχοληψία: Στέφανος Δουβίτσας

Παράλληλη έκθεση φωτογραφίας της Λήδας Τουλουμάκου.

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν | iefimerida.gr 1

Still Pilgrim Paradox

Η ομάδα σύγχρονου χορού Still Pilgrim Paradox ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013 από τη χορογράφο και χορεύτρια Στέλλα Φωτιάδη, με συνεργάτες τους χορευτές Μαίρη-Φώφη Ανέστου και Αλέξη Φουσέκη. Η παράσταση Hands/Χέρια, είναι η πρώτη παραγωγή της ομάδας.

stillpilgrimparadox.gr

https://www.facebook.com/stillpilgrimparadox

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν | iefimerida.gr 2



Empty Frame

Οι Empty Frame είναι μια από τις πιο πολυάσχολες και καταξιωμένες μπάντες της ανεξάρτητης ροκ σκηνής. Εχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο album και υπογράφουν και το soundtrack/original score της τηλεοπτικής σειράς «Ηρωίδες».

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν | iefimerida.gr 3

facebook.com/emptyframeband

emptyframe.bandcamp.com

Θέατρο OLVIO

6-7 & 13-14 Ιουνίου Ωρα: 20:00

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ. 210 3414118,

Ωρες κράτησης εισιτηρίων: 17.00 - 21.00 τιμή εισιτηρίου: 10€, μειωμένο: 8€

www.olviotheater.gr

facebook.com/OLVIO.theater

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν | iefimerida.gr 4

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Still Pilgrim Paradox


Still Pilgrim Paradox

Η ομάδα σύγχρονου χορού Still Pilgrim Paradox ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013 από τη χορογράφο και χορεύτρια Στέλλα Φωτιάδη, και στην οποία συμμετέχουν οι χορευτές Μαίρη-Φώφη Ανέστου και Αλέξης Φουσέκης. Η παράσταση Hands/Χέρια, είναι η πρώτη παραγωγή της ομάδας.

stillpilgrimparadox.gr
https://www.facebook.com/stillpilgrimparadox

Βιογραφικά χορευτών

Στέλλα Φωτιάδη

Η Στέλλα Φωτιάδη αποφοίτησε το 2006 από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου και το 2007 από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πέρα από τις σπουδές της στο χορό, παρακολούθησε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων/μαθημάτων με καταξιωμένους δασκάλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ η ίδια είναι δασκάλα σύγχρονου χορού και μουσικοκινητικής αγωγής.
Από το 2004 έως σήμερα συνεργάστηκε στην Ελλάδα ως χορεύτρια/performer με τους: Στέλλα Ζάννου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μαριέλα Νέστορα, Μάρω Γρηγορίου, χοροθέατρο Δαγίπολη.
Το 2005 συν-χορογράφησε και χόρεψε σε ένα ντουέτο,το οποίο κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία του στον πανελλήνιο διαγωνισμό χορού Τερψιχόρης Έργα και το οποίο παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στη Βαρκελώνη.
Το 2008 εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, όπου δίδαξε σύγχρονο χορό και συνεργάστηκε ως χορεύτρια/performer με τους LaborGras, Howard Katz, Jessica Jobaris, Sybille Mueller. Το 2010 μετακομίζει στις Βρυξέλλες, όπου και συνεργάζεται με τον Willie Dorner.
Την ίδια χρονιά επιστρέφει στην Ελλάδα και το 2011 γίνεται μέλος του Θεάτρου του Πανικού. Το 2013 ιδρύει τη δική της ομάδα σύγχρονου χορού Still Pilgrim Paradox. Η πρώτη δουλειά της ομάδας με τίτλο Hands/Χέρια, για την οποία γράφουν πρωτότυπη μουσική οι Empty Frame, θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν | iefimerida.gr 5

Μαίρη Φώφη Ανέστου

Aπόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης(K.Σ.Ο.Τ).Παράλληλα αποφοίτησε απο το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνων . Αριστούχος Πτυχιούχος της κλασσικής μουσικής στο πιάνο, από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού σε Eλλαδά και εξωτερικό με τους David Zambrano, Hofesh Shechter,Gill Clarke,Ivan Woolfe,Ted Stoffer, Juan Cruz, Nανά Βάχλα, German Jauregui, Chrysha Parkinson, Jorge M.Cresis , Atsushi Takenouchi κ.α. Το καλοκαίρι του 2009 επελέγη στους 20 χορευτές που έλαβαν μέρος στο coaching project of Visual art,Choreography and the Practice of performance με τους Trajal Harrel και Sarah SZE στο ΙMPULSTANZ FESTIVAL στη Βιέννη.Ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού ΜRA.
Έχει χορέψει χορογραφήσει και συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως με την ομάδα χορού συν+εργασία, την MRA Dance Company σε Ελλάδα και Κύπρο, την Ditto dance company και την χορογράφο Ιωάννα Βασιλακοπούλου στο φεστιβαλ ‘medkrv3’ στο Νοβισαντ της Σερβίας καθώς και στο φεστιβάλ’’la becquee festival choreographique’’ στη Γαλλία,με την Μαριέλα Νέστορα και την yelp danceco στην 3rd Athens Biennale 2011MONODROME,με το’’exactly what I wanted-1’’και ‘’action 3-what I wanted’’, με τον Αρη Ρετσο στην αρχαία τραγωδία ‘’ο θρόνος των Ατρειδών’’ στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ως βοηθός χορογράφου και performer στην χοροθεατρική παράσταση της χορογράφου Ολγας Σπυράκη «Παιχνιδι σφαγης-Μια δοκιμη»με την ομαδα Circle Team σκηνοθεσίας Δημήτρη Ζωγραφάκη ,με την Seresta Dance Company και τη χορογράφο Χριστίνα Μπέσκου κ.α. Τον Μαρτιο του 2013 επελέγη το έργο ‘’ distance’’,το οποίο συγχορογράφησε σε συνεργασία με τη χορογράφο Εύα Καλομοίρη,για τις ανάγκες της 13ης Πλατφόρμας σύγχρονου Χορού στην Κύπρο.
Διδάσκει σε σχολές χορού, πολιτιστικούς συλλόγους, αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, studio χορού και θεάτρου, σε παιδιά και ενήλικες.

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν | iefimerida.gr 6

Αλέξης Φουσέκης

Ο Αλέξης Φουσέκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική, τον στίβο και τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στον χορευτικό τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α.
'Eχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού στη σχολή του Φωκά Ευαγγελινού, της Άννας Πέτροβα και της Αλίκης Κόντζιου - Γούσα. Το 2008 περνά στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και αποφοιτεί με υποτροφία στη σχολή της Μartha Graham στη Νέα Υόρκη. To 2012 παρουσίαζει την πτυχιακή του χορογραφία ''Mαρία'' στο New Creators Dance Festival.
Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια με τους: Μαρκέλα Μανωλιάδη, Samuel Lefeuvre, Peter Jasko, Eulalia Ayguade Farro, Seol Jin Kim, Bruno Caverna, Filipa Peraltinha, Ryan Mason (Stasstheater in Kassel), DV8, Urs Stauffer, David Zambrano, Athina Vahla, Martin Lawrence, Martin Kilvady, Anton Lachky, Maya M.Carrol, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Μυρτώ Κατσίκη.
Ως performer έχει συνεργαστεί με τον Φωκά Ευαγγελινό και τον Κωνσταντίνο Ρήγο, την Μαριβίτα Γραμματικάκη, τον Pierre Tavernie , την Μαρκέλα Μανωλιάδη, και τον Ευριπίδη Λασκαρίδη.
Το 2013 συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην παράσταση ΄΄Πλούτος΄΄του Διονύση Σαββόπουλου χορογραφημένη από τον Ερμή Μαλκότση και το 2014 χορεύει στην ΄΄Αρκαδία΄΄ του Κωνσταντίνου Ρήγου πλαισιώνοντας με άλλους 11 χορευτές τη νεοσύστατη ΟΚΤΑΝΑ.

Empty Frame

Οι Empty Frame γεννήθηκαν τον Νοέμβρη του 2005. Στην μέχρι τώρα διαδρομή τους έχουν καταφέρει να είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα σχήματα της ανεξάρτητης σκηνής της Αθήνας. Έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις σε όλους τους γνωστούς συναυλιακούς χώρους, με αποκορύφωμα την επιτυχημένη τους παρουσία στο πλευρό των Αμερικάνων Woven Hand ( ex 16 Horsepower ) στο Ανclub το Νοέμβριο του 2009 και στο πλευρό του Sivert Hoyem στο Gagarin 205 το Δεκέμβριο του 2011. Ακόμη, έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Η μουσική τους δεν περιορίζεται σε ένα είδος κι αν κάποιος έπρεπε οπωσδήποτε να την περιγράψει θα έπρεπε να πει ότι κινείται στο φάσμα του ανεξάρτητου ροκ με στοιχεία indy, folk,gypsy, post - rock και κλασσικής μουσικής. Οι επιρροές του συγκροτήματος είναι πολλές και διαφορετικές. Nick Cave, Tom Waits, Mark Lanegan, Queens Of The Stone Age, Pearl Jam, Beatles, Pink Floyd, Calexico, Radiohead, Porcupine Tree, Love, Tindersticks και πολλοί άλλοι δένουν μεταξύ τους κατά ένα μοναδικό τρόπο και βγάζουν ένα αποτέλεσμα τελείως ξεχωριστό μέσα από τα κομμάτια των Empty Frame.

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν | iefimerida.gr 7

Δισκογραφία

To πρώτο demo του συγκροτήματος “Τake Over The City” ηχογραφήθηκε στις αρχές του 2007 και κομμάτια του ακούγονται τακτικά σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους «They Think We Are Eskimos» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011 από τη Legend και έγινε δεκτό με πολύ ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς.

Την άνοιξη του 2014 οι Empty Frame ξεκίνησαν ένα νέο μουσικό ταξίδι κυκλοφορώντας το πολυαναμενόμενο δεύτερο album τους “The Blackbird Flies”. Για ακόμη μια φορά έγινε δεκτό με πολύ καλές κριτικές κατατάσσοντας τους EF ως μια από τις καλύτερες μπάντες στην ελληνική εναλλακτική σκηνή με ξεχωριστό και προοδευτικό ήχο.

Hands/Χέρια στο Θέατρο OLVIO: Τρεις χορευτές και έξι μουσικοί επί σκηνής, συνομιλούν, αφηγούνται, διεκδικούν | iefimerida.gr 8

Άλλα projects

Εκτός από τη συμμετοχή τους σε αρκετά φεστιβάλ και τις συναυλίες τους σε διάφορους χώρους, οι Empty Frame έχουν συνθέσει και ηχογραφήσει το soundtrack/original score για την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Ηρωίδες.

Στην παρούσα φάση η μπάντα δουλεύει και συνθέτει μουσική για ένα ακόμη φιλόδοξο σχέδιο. Τη μουσικοχορευτική παράσταση “Hands/Χέρια” σε συνεργασία με την ομάδα σύγχρονου χορού “Still Pilgrim Paradox”. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015.

Παρούσα Σύνθεση:
Αντώνης Βαβαγιάννης – Guitars, Piano, Vocals
Παναγιώτης Φέτσης – Bass, Vocals
Χρήστος Καλλιμάνης – Guitars
Μπάμπης Βασιλειάδης – Drums, Percussion
Νίκος Σολωμός – Violin
Καίτη Πάντζαρη – Cello

LINKS:
www.emptyframe.net
facebook.com/emptyframeband
https://emptyframe.bandcamp.com/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Emty Frame Θέατρο OLVIO χορός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ