Βολές Σαμαρά: Πριν καν πάρουν το οποιοδήποτε μέτρο, μας οδήγησαν στην ύφεση - iefimerida.gr

Βολές Σαμαρά: Πριν καν πάρουν το οποιοδήποτε μέτρο, μας οδήγησαν στην ύφεση

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πυρά» προς τη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του κόμματός του, Μάριου Σαλμά, με τίτλο «Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο».

«Σήμερα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε ύφεση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:«Πριν καν πάρει το οποιοδήποτε μέτρο, η κυβέρνηση μας έχει οδηγήσει στην ύφεση», τονίζοντας πως χωρίς ιδεολογία δεν υπάρχει πολιτική και χωρίς ρεαλισμό δεν υπάρχει διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το μεγάλο στοίχημα για κάθε πολιτικό είναι η ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που θέλεις και αυτό που μπορείς κάτι που δεν είναι εύκολο. Αυτό, συμπλήρωσε, δεν απασχολεί όσους δεν έχουν ιδέες, ή όσους προσπαθούν απλώς να αναρριχηθούν στην εξουσία, ή μονάχα να εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο λαϊκισμός που δεν θέλει μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε και εξήρε το έργο του Μάριου Σαλμά στον τομέα της υγείας.

Μιλώντας δε, στη δική του διακυβέρνηση, υπογράμμισε πως τον Ιούνιο του 2012 η χώρα κινδύνευε να βγει από το ευρώ και η πραγματικότητα επέβαλλε να βγούμε από τα ελλείμματα.

«Η ιδεολογία μας ήταν αντίθετη με την επιβολή φόρων. Ασκήσαμε δύσκολη πολιτική. Βγάλαμε τη χώρα στην ανάκαμψη, στα πλεονάσματα, στις αγορές. Ξεκινήσαμε να μειώνουμε τους φόρους», επεσήμανε, τονίζοντας με νόημα ότι «τις ιδέες σου τις διαλέγεις αλλά τα προβλήματα τα βρίσκεις μπροστά σου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς κυβέρνηση επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ