Οι Κροίσοι γερνάνε: Μόνο 3 από τους 200 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι κάτω των 40 ετών - iefimerida.gr

Οι Κροίσοι γερνάνε: Μόνο 3 από τους 200 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι κάτω των 40 ετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πλούτος είναι στα χέρια των υπερηλίκων. Αυτό προκύπτει αν εξετάσει κανείς την ηλικία των 200 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο.

Από αυτούς, μόνο τρεις είναι κάτω των 40 ετών και ελέγχουν «μόλις» το 2% των 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, στα οποία υπολογίζεται η περιουσία των 200 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Την ίδια ώρα, πάνω από το 40% αυτού του ποσού- ή 1,3 τρισεκατομμύρια- είναι στα χέρια ατόμων των οποίων η ηλικία ξεπερνά τα 70 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους τρεις κάτω των 40, οι δύο απέκτησαν την περιουσία τους χάρη στο Facebook. Πρόκειται για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον Ντάστιν Μόσκοβιτς, με αμφότερους να είναι 31 ετών.

Στον αντίποδα, έξι Κροίσοι της λίστας των 200 ξεπερνούν τα 90 έτη και έχουν αθροιστικά περιουσία που φτάνει στα 110 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, τα 2/3 των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αντιμετωπίζουν ήδη το δίλημμα για το ποιος θα αναλάβει την περιουσία τους, αφού πλέον βλέπουν το τέλος να πλησιάζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ