Κέιτλιν: Ενα βήμα μπροστά για τους τρανς, ένα βήμα πίσω για τις γυναίκες - iefimerida.gr

Κέιτλιν: Ενα βήμα μπροστά για τους τρανς, ένα βήμα πίσω για τις γυναίκες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετα με το τι θα συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, οι αντιδράσεις από την εμφάνιση της Κέιτλιν Τζένερ -πρώην Μπρους Τζένερ- στο εξώφυλλο του Vanity Fair, ήταν μάλλον θετικές.


Αυτό δείχνουν τα περισσότερα από τα σχόλια που αναρτήθηκαν μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων φωτογραφιών της. Η είδηση έφτασε μέσω τουίτερ της Κέιτλιν, το οποίο έγινε retweet περίπου 240.000 φορές, δηλαδή περισσότερο από εκείνο του προέδρου Ομπάμα.
Εξάλλου, ο νέος λογαριασμός της Κέιτλιν ως τρανς έφτασε το 1 εκατ. ακολούθους μέσα σε 4 ώρες.
Ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι η υπερ-σεξουαλική φωτογράφιση της Κέιτλιν Τζένερ ενισχύει απλά τα στερεότυπα και τα κλισέ γύρω από το γυναικείο θέμα. Και τίποτα άλλο.

Κέιτλιν: Ενα βήμα μπροστά για τους τρανς, ένα βήμα πίσω για τις γυναίκες | iefimerida.gr 0


«Φυσικά, όταν γίνεσαι γυναίκα, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ρίξεις πάνω σου μια γούνα και να σουφρώσεις τα χείλη».
«Βλέποντας την εικόνα σκέφτομαι ότι ένας άντρας μπορεί να γίνει γυναίκα βάζοντας στήθος και φορώντας φούστα».
«Γυναίκα=το παίζω γοητευτική, τίποτα πιο στερεότυπο από αυτό», είναι μερικά ενδεικτικά τουίτ που γράφηκαν επικρίνοντας το στερεότυπο Κέιτλιν.

«Ενα βήμα μπροστά για τους τρανς, ένα βήμα πίσω για τις γυναίκες»
Το θέμα ανέδειξε ακόμη περισσότερο ο δημοσιογράφος Eric Sasson, στο περιοδικό New Republic, στο άρθρο του που είχε τίτλο «Ενα βήμα μπροστά για τους τρανς, ένα βήμα πίσω για τις γυναίκες».
«Η Τζένερ μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς τρόπους για να αποκαλυφθεί με το νέο της πρόσωπο. Το γεγονός ότι επέλεξε έναν που ενισχύει την εικόνα του «πράγματος» για τη γυναίκα που έχει η σημερινή κοινωνία μας, είναι κάπως απογοητευτικό».

Κέιτλιν: Ενα βήμα μπροστά για τους τρανς, ένα βήμα πίσω για τις γυναίκες | iefimerida.gr 1


Και συνεχίζει:
«Η Τζένερ μίλησε σωστά στη συνέντευξή της με την Diane Sawyer [...] Αλλά να φορέσει ένα μπουστάκι και να εμφανιστεί σαν τοπ μόντελ στην πρώτη της δημόσια φωτογραφία, αντί να παρουσιαστεί σαν μια γυναίκα επαγγελματίας και ολοκληρωμένη, μάλλον θα δώσει μια ψεύτικη εικόνα για το πως ζουν πραγματικά οι τρανς».
Το μίσος εναντίον των ομοφυλοφίλων, των τρανς ή των γυναικών έχουν μια κοινή ρίζα, αναφέρει ο δημοσιογράφος: τα στερεότυπα που καθηλώνουν. Τα συντηρητικά μυαλά είναι αυτά που μισούν τους τρανς γιατί εκτιμούν ότι δεν ανταποκρίνονται στα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς, την ώρα που απαιτούν απο τις γυναίκες να είναι πιο «τρυφερές», να ασχολούνται με τα παιδιά και με το νοικοκυριό. Πηγή slate

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κειτλίν ΤΖΕΝΕΡ τρανς στερεότυπα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ