Σόιμπλε: Αδικαιολόγητη η αισιοδοξία - Η λίστα δεν δείχνει άμεση συμφωνία - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Αδικαιολόγητη η αισιοδοξία - Η λίστα δεν δείχνει άμεση συμφωνία

The Council of the European Union / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η αισιοδοξία γύρω από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν είναι δικαιολογημένη», δήλωσε την Τετάρτη, ενώ νωρίτερα σε συνέντευξή του στο περιοδικό Wirtschaftswoche είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για παραπλάνηση των ψηφοφόρων του.

«Η πρώτη εικόνα της ελληνικής λίστας επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία δεν θα επιτευχθεί άμεσα» προσέθεσε και επεσήμανε ότι δεν έχει κάποια πληροφόρηση ότι επί της ουσίας έχει αλλάξει κάτι αποφασιστικά.

«Ισως δεν θα έπρεπε να δοθούν τέτοιους είδους υποσχέσεις», δήλωσε, τονίζοντας στη συνέχεια πως έχει προσπαθήσει επανειλημμένως να βρει έναν τρόπο ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

«Πρέπει να ενεργείς με σύνεση και λογική, κι αυτό είναι που κάνει τις τωρινές συζητήσεις με την Ελλάδα τόσο κουραστικές», είπε ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζοντας πως η Ευρώπη βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε πως «είναι αυτονόητο ότι μια πρόταση των Θεσμών θα λαμβάνει υπόψη και επιθυμίες της ελληνικής κυβερνησης, αλλά υπάρχουν κάποιοι "αμετακίνητοι" όροι και στο τέλος πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός» και επανέλαβε ότι για την γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Κούρεμα και παρόμοια θέματα δεν αποτελούν επιλογή για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο τέλος θα υπάρξει ένα συνολικό πακέτο. Και πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα και να υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους. Αυτό πρέπει να το αξιολογήσουν οι ειδικοί και σε ό,τι αφορά την τεχνική γνώση, αυτήν την διαθέτει το ΔΝΤ», σημείωσε ο κ. Γιέγκερ απαντώντας σε ερώτηση ειδικά για το συνταξιοδοτικό και επανέλαβε ότι «για την περαιτέρω διαδικασία, σημείο εκκίνησης για μια -ελπίζουμε γρήγορη και επιτυχή- ολοκλήρωση του προγράμματος, θα είναι αυτό το οποίο θα φέρουν στο τραπέζι οι τρεις Θεσμοί». Υπογράμμισε δε ότι «δεν ισχύει ότι δεν ακούγεται η φωνή της Ελλάδας».

"Σημείο εκκίνησης είναι το τρέχον πρόγραμμα και η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Είπαμε ότι θα δείξουμε ευελιξία, αλλά οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν. Στη Δρέσδη είχαμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει πρόταση. Ενόψει του τέλους του προγράμματος, είδαμε την αναγκαιότητα να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία. Οι τρεις Θεσμοί εχουν την αρμοδιότητα να δουν τα πράγματα συνολικά. Αλλά πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός. Η πρόταση μας εξέπληξε. Πρέπει να είναι μέρος της συζήτησης, αλλά δεν την έχω δει. Βάσει των σχολίων από την Αθήνα έχει διαμορφωθεί η εντύπωση ότι δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που χρειάζεται, αλλά αξιολόγηση και κρίση μπορούμε να κάνουμε μόνο όταν θα έχουμε το κείμενο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφωνία Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ