Αυτό είναι το νέο Opel Astra - iefimerida.gr

Αυτό είναι το νέο Opel Astra

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα αρχικά δεδομένα για το νέο Astra τρεις μήνες και κάτι πριν την επίσημη παρουσίασή του, που θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ακριβώς όπως συνέβη και με το Corsa έτσι και εδώ έχουμε μια εξέλιξη του υπάρχοντος αμαξώματος, με τις βασικές αλλαγές να εντοπίζονται στους προβολείς και την κλίση της οροφής στο πίσω μέρος. Παράλληλα ο περορισμός του ύψους κατά 50 χιλιοστά σε συνδυασμό και με το μικρότερο κατά 50 χιλιοστά μήκος του -συνολικά 4,37 μέτρα- το κάνουν να δείχνει πιο δυναμικό.

Το εσωτερικό, παρά τη μείωση του μεταξονίου κατά 20 χιλιοστά, στα 2,66 μέτρα, είναι πιο άνετο σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, ενώ πέρα από το minimal design με τους ελάχιστους διακόπτες, ενδιαφέρον παρουσιάζει η πλήρης διασύνδεση με τις νέες πλατφόρμες Android Auto της Google και Car Play της Apple.

Η πιο σημαντική εξέλιξη για το νέο Astra είναι όμως η μείωση του βάρους του, από 120 έως και 200 κιλά, κίνηση που φυσικά έχει αντίκτυπο τόσο στην οικονομία καυσίμου όσο και στις εκπομπές ρύπων, ενώ κολακεύει και τα χαρακτηριστικά απόδοσης των κινητήρων, ιδιαίτερα των μικρότερων.

Όπως είναι π.χ. το νέο βασικό σύνολο του Astra, ο 3κύλινδρος turbo των 1.000 κυβικών, που για την περίσταση θα αποδίδει 105 άλογα. O αμέσως μεγαλύτερος 1.400 θα φτάνει τους 145 ίππους, ενώ ο top κινητήρας βενζίνης, για την αρχή τουλάχιστον, θα είναι ο 1.600 turbo με τα 200 άλογα. Στους diesel ο 1.6 CDTI θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις από 95 έως και 140 ίππους.

Αυτό είναι το νέο Opel Astra | iefimerida.gr 0
Αυτό είναι το νέο Opel Astra | iefimerida.gr 1
Αυτό είναι το νέο Opel Astra | iefimerida.gr 2
Αυτό είναι το νέο Opel Astra | iefimerida.gr 3
Αυτό είναι το νέο Opel Astra | iefimerida.gr 4
Αυτό είναι το νέο Opel Astra | iefimerida.gr 5
Αυτό είναι το νέο Opel Astra | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Opel Astra αυτοκίνητο αμάξωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ