Σάλος: Η διαφήμιση του Yves Saint Laurent που απαγορεύτηκε [εικόνες] - iefimerida.gr

Σάλος: Η διαφήμιση του Yves Saint Laurent που απαγορεύτηκε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η διαφήμιση μπορεί να είναι για έναν οίκο μόδας, αλλά το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε στο μοντέλο δεν είναι τα ρούχα της, αλλά την ανησυχητικά εύθραυστη σιλουέτα της.

Στην διαφήμιση του οίκου Yves Saint Laurent, η γυναίκα με το μαύρο φόρεμα και τα παπούτσια πλατφόρμες βρίσκεται ξαπλωμένη στο πάτωμα με το σκελετό της σχεδόν ορατό μέσα από το δέρμα της και τα εκπληκτικά λεπτά πόδια.

Η εικόνα, που εμφανίστηκε στο περιοδικό Elle, έγινε αφορμή για καταγγελία προς την Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων, η οποία απεφάνθη ότι η διαφήμιση ήταν «ανεύθυνη». Επιπλέον ο οίκος κατηγορήθηκε ότι προβάλλει ανορεξικά πρότυπα στις γυναίκες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας οίκος μόδας δέχεται επίθεση για τα πρότυπα που προωθεί, αφού μόλις τον περασμένο μήνα η Prada υπέστη διεθνή κατακραυγή επειδή παρουσίασε σε αισθησιακή πόζα ένα ανήλικο παιδί, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο η Urban Outfitters κατηγορήθηκε επίσης για ανορεξικά πρότυπα.

Σάλος: Η διαφήμιση του Yves Saint Laurent που απαγορεύτηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σάλος: Η διαφήμιση του Yves Saint Laurent που απαγορεύτηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Yves Saint Laurent Διαφήμιση μοντέλο ανορεξία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ