Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Καναδός έφτιαξε το σπίτι των ονείρων του από εμπορευματοκιβώτια. Με αυτόν τρόπο κατάφερε όχι μόνο να ολοκληρώσει ένα τεράστιο πείραμα, αλλά και να κάνει μία εντελώς ανέξοδη ζωή, στη μέση ενός δάσους.

Ο 29χρονος Τζόζεφ Ντουμπουά που είναι ερευνητής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ένα Κολλέγιο της Οτάβα, για να πετύχει το έργο του χρησιμοποίησε τρία κοντέινερ που κόστισαν μόλις 3.000 ευρώ το καθένα.

Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μετά την αγορά, τα τοποθέτησε σε ένα οικόπεδο που ανήκει στην οικογένειά του και βρίσκεται στη μέση ενός δάσους, 56 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, ενώ στη συνέχεια τα μετέτρεψε σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο σπίτι.

«Όταν τελειώσω μαζί του, θα πάρει τα μυαλά των ανθρώπων», δήλωσε ο Ντουμπουά σε συνέντευξή στην οποία αποκάλυψε ότι επόμενος στόχος του είναι να τοποθετήσει ένα ακόμα κοντέινερ ως δεύτερο όροφο που θα λειτουργεί ως υπνοδωμάτιο και θα έχει γυάλινο ταβάνι για να φαίνονται τα αστέρια τα βράδια.

Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μέχρι στιγμής, πάντως, το σπίτι του 29χρονου ερευνητή είναι 108 τετραγωνικά μέτρα και σύμφωνα με τους φίλους του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό κυρίως στο εσωτερικό του χάρη στην ξύλινη επένδυση.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο Ντουμπουά δεν αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις μάλιστα είχαν να κάνουν με τη θερμοκρασία του σπιτιού τα ζεστά καλοκαίρια και τους κρύους χειμώνες. Για να τις ξεπεράσει τοποθέτησε ένα σύστημα θέρμανσης και ψύξης που δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ για να μην είναι ενεργοβόρο στο σπίτι, προχώρησε στην εγκατάσταση ηλιακών πάνελ στην οροφή.

Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Είναι σαν ένα γιγαντιαίο πείραμα και έτσι κάνω τις παρατηρήσεις μου για να προχωρήσω στις μετατροπές», δήλωσε και τόνισε ότι ο λογαριασμός που του κοστίζει περισσότερο κάθε μήνα είναι αυτός του τηλεφώνου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ντουμπουά προέρχεται από οικογένεια μηχανικών και ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Ο Τζόζεφ Ντουμπουά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εμπορευματοκιβώτια σπίτι Καναδάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ