H Daily Mail άφησε την Κω κι έπιασε τη Λέσβο: Ενα ακόμη θέρετρο για τους Βρετανούς ξεχείλισε από μετανάστες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

H Daily Mail άφησε την Κω κι έπιασε τη Λέσβο: Ενα ακόμη θέρετρο για τους Βρετανούς ξεχείλισε από μετανάστες [εικόνες & βίντεο]

Εικόνες αρχείου: Theodore Manolopoulos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την επίθεση για την Κω, ένα νησί που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς τουρίστες, η Daily Mail επανέρχεται με άρθρο για την εισροή παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Τίτλος της βρετανικής εφημερίδας: «Τώρα το ελληνικό νησί της Λέσβου υποφέρει από το κύμα εισροής μεταναστών: Δεύτερος δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς που αρχίζει να ξεχειλίζει από παράνομους μετανάστες, με περίπου 300 να φτάνουν κάθε μέρα».

Με κεντρική εικόνα τη μετανάστρια που την κουβαλούν από τη θάλασσα στα χέρια για να τη βάλουν να καθίσει σε αναπηρικό αμαξίδιο, η βρετανική εφημερίδα, που παραπονιέται επειδή οι Βρετανοί τουρίστες των ελληνικών νησιών αντικρίζουν το θέαμα των καταπονημένων μεταναστών, γράφει: «Απελπισμένη σκαρφαλώνει στην αναπηρική καρέκλα. Αυτή η γυναίκα είναι μία από τους 300 μετανάστες που φτάνουν κάθε μέρα στο ελληνικό νησί της Λέσβου».

Παράλληλα, σχολιάζει πως «ένας ακόμη δημοφιλής ο προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες αρχίζει να ξεχειλίζει από πρόσφυγες».

Η εφημερίδα, σχολιάζοντας τις εικόνες των απελπισμένων ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα διά θαλάσσης από την Τουρκία, σχολιάζει πως οι φωτογραφίες αυτές από τη Λέσβο, έρχονται μόλις λίγο μετά τις εικόνες «των δεκάδων απελπισμένων για μια καινούρια ζωή ανθρώπων που φωτογραφήθηκαν να φτάνουν σε ένα άλλο ελληνικό νησί, την Κω, κάτω από την κάλυψη του σκότους τη χθεσινή νύχτα».

Η Daily Mail η οποία παραθέτει τον αμείλικτο αριθμό των περίπου 30.000 ανθρώπων που έχουν φτάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2015, «η χώρα καλεί τώρα την Ευρώπη για βοήθεια, ώστε να επιληφθεί της κρίσης».

Οπως αναφέρει, αυτοί οι μετανάστες «είναι οι τελευταίοι από τους περίπου 1500 ανθρώπους που εκτιμάται ότι έφτασαν στο μικρό γραφικό νησί μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, με πολλούς να κοιμούνται τώρα στις πόρτες των σπιτιών ή στους δρόμους αφού δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε».

«Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την Κυριακή απεικονίζουν άνδρες να κάνουν κουπί με αποφασιστικότητα πάνω σε μια λέμβο που “χορεύει” εν μέσω θαλασσοταραχής προκειμένου να φτάσουν στον δημοφιλή προορισμό διακοπών, ενώ ταυτόχρονα είναι φορτωμένοι με σακίδια και βαριά ρούχα. Λίγο αργότερα τους βλέπει κανείς να περπατούν στους δρόμους ή να κοιμούνται» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Φυσικά δεν παραλείπει να σχολιάσει και τη δυσφορία των επαγγελματιών του τουρισμού στο νησί για την κατάσταση. «Την ίδια ώρα, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων δηλώνουν ανήσυχοι ότι ο αριθμός των προσφύγων και πως οι αρνητικές αναφορές (των τουριστών) θα αποτρέψουν τους επισκέπτες με τη βιομηχανία του τουρισμού να είναι ζωτική πηγή εισοδήματος για το νησί» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η Ευρωπαΐκή Ενωση αντιμετωπίζει την αυξανόμενη πίεση να λάβει δράση σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση, που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ζήτησε από τα μέλη της να παραχωρήσουν άσυλο σε 40.000 πρόσφυγες από τη Συρία και την Ερυθραία, που έχουν φτάσει στην Ελλάδα και την Ιταλία μέσα σε διάστημα 2 ετών, όμως η Βρετανία δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο» προσθέτει η Daily Mail.

H Daily Mail άφησε την Κω κι έπιασε τη Λέσβο: Ενα ακόμη θέρετρο για τους Βρετανούς ξεχείλισε από μετανάστες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ