Μήνυμα από Λαγκάρντ: Η ευθύνη είναι τώρα στους Ελληνες - iefimerida.gr

Μήνυμα από Λαγκάρντ: Η ευθύνη είναι τώρα στους Ελληνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μπαλάκι στην Ελλάδα πέταξε με δηλώσεις της, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ για το ενδεχόμενο συμφωνίας με τους δανειστές.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου για το ταξίδι της στο Βερολίνο.

Οπως σημειώνει εκπρόσωπος του Ταμείου, «αυτό συνηθίζεται με την επιστροφή της γενικής διευθύντριας στην έδρα του διεθνούς οργανισμού μετά τα πρόσφατα ταξίδια της, και θα ήταν παραπλανητικό να παρουσιασθεί ως μία συζήτηση για την Ελλάδα». Η κυρία Λαγκάρντ συμμετείχε στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7 στη Δρέσδη και στη συνέχεια στην έκτακτη συνάντηση των πιστωτών της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε πριν το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, η Κριστίν Λαγκάρντ αν και απέφυγε να εισχωρήσει σε λεπτομέρειες «πλατιάζοντας», επανέλαβε τρεις φορές τη φράση «η ευθύνη είναι στους Έλληνες».

Ακόμα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, Αμερικανός αξιωματούχος δηλώνει ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ η κα Λαγκάρντ επιμένει να βρεθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κριστίν Λαγκάρντ Ελλάδα ευθύνη ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ